סלט קטניות ורוקט באיולי פיסטוק
סלט קטניות משודרג עם מתכון לרוטב איולי שחייבים לנסות
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: גבי סמלסון
עיצוב: גבי סמלסון
המרכיבים ל8:
לסלט:
- 1 שקית שעועית עדינה שלמה מוקפאת סנפרוסט (600 גרם)
- 1 שקית אפונה עדינה מוקפאת סנפרוסט (600 גרם)
- 1/2 שקית פול ירוק מוקפא סנפרוסט (400 גרם)
- צרור עלי רוקט , קצוצים
- סלסלת נבטי אלפלפא
- 2 כפות שמן זית
לרוטב האיולי:
- 50 גרם פיסטוקים טחונים
- 3 שיני שום, כתושות
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
- 1 כפית חרדל
- מיץ מחצי לימון
- מלח, פלפל לבן טחון
- 2 ביצים
- 1 כוס שמן קנולה
לקישוט:
- פיסטוקים, קצוצים גס
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את השעועית, האפונה והפול לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ומצננים.
-
02.
הכנת האיולי: שמים את כל החומרים למעט השמן במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה . מוסיפים בהדרגה את השמן, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת מרקם אחיד.
-
03.
שמים בקערה גדולה את השעועית, האפונה, הפול, הרוקט והנבטים . יוצקים את שמן הזית ומערבבים בעדינות.4 .מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים את האיולי, מקשטים בפיסטוקים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים