סלט פסטה עם עגבניות צלויות, זיתים ופטה | השף הלבן

סלט פסטה עם עגבניות צלויות, זיתים ופטה

סלט קיצי ונהדר עם פסטה קצרה, עגבניות צלויות, זיתים שחורים, קוביות גבינת פטה ורוטב קליל על בסיס לימון ושמן זית.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט פסטה עם עגבניות צלויות, זיתים ופטה

המרכיבים ל 2:

לעגבניות צלויות:
  • 20-25 עגבניות שרי חצויות
  • 1-2 כפות שמן זית
  • שן שום כתושה
  • מלח גס לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • חצי חבילה פסטה קצרה מבושלת
  • 200 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 20 זיתים שחורים מגולענים
  • 6-7 עלי בזיליקום קרועים
לרוטב:
  • מיץ מלימון שלם
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 02.

    מניחים את חצאי העגבניות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  • 03.

    מזלפים מעל העגבניות שמן זית ומוסיפים גם את השום הכתוש.

  • 04.

    מתבלים במלח ופלפל.

  • 05.

    אופים במשך כ-25-35 דקות או עד שהעגבניות מתחילות להגיר נוזלים וטיפה משחימות בצדדים.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 06.

    מצננים לחלוטין לפני הרכבת הסלט.

  • 07.

    בקערה גדולה מניחים פסטה, עגבניות צלויות, גבינת פטה, זיתים ועלי בזיליקום.

  • 08.

    מוסיפים מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל, מערבבים ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.