סלט פסטה עם דלורית, רוקפור ופקאנים
השילוב הנפלא של מתקתקות הדלורית עם מליחות והחריפות העדינה של גבינת רוקפור משובחת יוצר סלט מיוחד וטעים. הקראנץ' של אגוזי הפקאן משדרג את הסלט
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 4 מנות:
- 1 דלורית קטנה קלופה וחתוכה לקוביות
- 1/2 שקית (200 או 250 גרם) פסטה
- 100 גרם גבינת רוקפור "קולקשן" מפוררת
- 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 כפות שמיר קצוץ
לרוטב:
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 כפות חומץ בלסמי
- 3 כפות מיץ לימון
- 1 כף סילאן
- קליפת לימון מגוררת מ 1/2 לימון
- 2 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל
גודל תבנית: סיר, תבנית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים את מרכיבי הרוטב בצנצנת עם מכסה מתברג, סוגרים ומשקשקים היטב.
-
02.
שמים בקערה את קוביות הדלורית עם 3 כפות מהרוטב ומערבבים. מפזרים בתבנית ואופים 15-20 דקות עד שהדלורית רכה וזהובה.
טיימר מופעל
-
03.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מצננים ומעבירים לקערה עם הרוטב. מערבבים, מוסיפים את הדלורית ויתר המרכיבים, מערבבים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים