סלט פלפל חריף בתחמיץ שום וכוסברה
סלט "נושך" למיטיבי לסת. רענן, חיוני ומפתיע

- 6 פלפלים אדומים חריפים
- 6 פלפלים ירוקים חריפים
- 3/4 כוס שמן זית
- 1 כפית חומץ בן יין אדום
- 1/4 כוס מיץ לימון טרי
- 1 כפית סוכר
- 4 שיני שום כתושות
- 2 קורט מלח
- חופן גדול של כוסברה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
שוטפים היטב את הפלפלים, מסירים שאריות עלים אם יש.
-
02.
בכל פלפל יוצרים 2 חורים קטנים בעזרת חוד של סכין.
-
03.
מחממים לחום בינוני שמן לטיגון עמוק וצולים את הפלפלים, 3-5 בכל פעם, לפי כמות השמן.
-
04.
כשהפלפלים מקבלים גוון כהה, הופכים אותם וצולים את צידם השני.
-
05.
מוציאים עם כף רשת אל מסננת לחצי דקה.
-
06.
מעבירים את הפלפלים אל שקית מרשרשת וקושרים ללא אויר.
-
07.
לאחר 20 דקות קולפים ומשאירים את הענף.
טיימר מופעל
-
08.
מכינים את הרוטב: יוצקים לכלי ערבוב את השמן ומוסיפים את החומץ בן יין אדום, הסוכר, הלימון, השום, המלח והכוסברה.
-
09.
מערבבים היטב.
-
10.
מעבירים את הפלפלים לכלי אחסון, יוצקים מעליהם את הרוטב ומשרים לשעתיים.