מתכון סלט פלפל חריף בתחמיץ שום וכוסברה | השף הלבן

סלט פלפל חריף בתחמיץ שום וכוסברה

סלט "נושך" למיטיבי לסת. רענן, חיוני ומפתיע

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט פלפל חריף בתחמיץ שום וכוסברה
  • 6 פלפלים אדומים חריפים
  • 6 פלפלים ירוקים חריפים
לרוטב:
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית חומץ בן יין אדום
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
  • 1 כפית סוכר
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 קורט מלח
  • חופן גדול של כוסברה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוטפים היטב את הפלפלים, מסירים שאריות עלים אם יש.

  • 02.

    בכל פלפל יוצרים 2 חורים קטנים בעזרת חוד של סכין.

  • 03.

    מחממים לחום בינוני שמן לטיגון עמוק וצולים את הפלפלים, 3-5 בכל פעם, לפי כמות השמן.

  • 04.

    כשהפלפלים מקבלים גוון כהה, הופכים אותם וצולים את צידם השני.

  • 05.

    מוציאים עם כף רשת אל מסננת לחצי דקה.

  • 06.

    מעבירים את הפלפלים אל שקית מרשרשת וקושרים ללא אויר.

  • 07.

    לאחר 20 דקות קולפים ומשאירים את הענף.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 08.

    מכינים את הרוטב: יוצקים לכלי ערבוב את השמן ומוסיפים את החומץ בן יין אדום, הסוכר, הלימון, השום, המלח והכוסברה.

  • 09.

    מערבבים היטב.

  • 10.

    מעבירים את הפלפלים לכלי אחסון, יוצקים מעליהם את הרוטב ומשרים לשעתיים.  

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.