סלט פטריות ערמונים וצנוברים
סלט מושדרג שיעשה לכם את הארוחה

המרכיבים ל 10 מנות:
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון
- 1 סלסלת פטריות פורטובלו טריות
- 4 שיני שום טריות שלמות
- 5 ס"מ כרישה
- 1/3 כוס ערמונים לחים (להשיג ברשתות השיווק)
- 2 כפות צנובר
- 3 כפות שמן זית
- 3 ענפי טימין שלמים
- 1/4 כוס יין אדום
- מלח
- פלפל לבן
- 1 כף שמיר קצוץ
- 1/2 כפית חומץ בן יין אדום
- צמה אחת של אטריות אורז
הוראות הכנה:
-
01.
את אטריות האורז משרים במים חמים לריכוך, מסננים ומקררים במים. חותכים גס.
-
02.
חוצים את פטריות הפורטובלו וחותכים לפרוסות גסות .חוצים גם את פטריות השמפיניון.
-
03.
פורסים את השום ואת הכרישה לעיגולים דקים. חוצים את הערמונים הלחים עם סכין חדה.
-
04.
מחממים מחבת טפלון ללא שומן ומוסיפים את הצנוברים. קולים תוך הקפצה ללא הפסקה עד שהצנוברים מתחילים להיקלות ולהשחים מעט. מוציאים לצלחת רחבה לצינון.
-
05.
מחממים במחבת רחבה 2 כפות שמן זית ומוסיפים את הכרישה, ענפי הטימין השלמים והשום ומקפיצים כחצי דקה.
-
06.
מוסיפים את הפטריות ומקפיצים ל-3 דקות. מוסיפים 1/4 כוס יין אדום ומערבבים עד לצמצום רוב הנוזלים, כ-2-4 דקות לערך. חשוב לא לצלות יותר מידי כך שהפטריות ישמרו על צורתן.
טיימר מופעל
-
07.
מצננים. מתבלים במלח ומעט פלפל לבן, השמיר קצוץ, הערמונים, כף שמן זית וחומץ בן יין אדום. מוסיפים את אטריות האורז ומערבבים.
-
08.
מקררים לשעה במקרר. לפני ההגשה מפזרים צנוברים מעל הפטריות.