מתכון סלט פטריות ערמונים וצנוברים | השף הלבן

סלט פטריות ערמונים וצנוברים

סלט מושדרג שיעשה לכם את הארוחה

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט פטריות ערמונים וצנוברים

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון
  • 1 סלסלת פטריות פורטובלו טריות
  • 4 שיני שום טריות שלמות
  • 5 ס"מ כרישה
  • 1/3 כוס ערמונים לחים (להשיג ברשתות השיווק)
  • 2 כפות צנובר
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 ענפי טימין שלמים
  • 1/4 כוס יין אדום
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • 1/2 כפית חומץ בן יין אדום
  • צמה אחת של אטריות אורז

הוראות הכנה:

  • 01.

    את אטריות האורז משרים במים חמים לריכוך, מסננים ומקררים במים. חותכים גס.

  • 02.

    חוצים את פטריות הפורטובלו וחותכים לפרוסות גסות .חוצים גם את פטריות השמפיניון.

  • 03.

    פורסים את השום ואת הכרישה לעיגולים דקים. חוצים את הערמונים הלחים עם סכין חדה.

  • 04.

    מחממים מחבת טפלון ללא שומן ומוסיפים את הצנוברים. קולים תוך הקפצה ללא הפסקה עד שהצנוברים מתחילים להיקלות ולהשחים מעט. מוציאים לצלחת רחבה לצינון.

  • 05.

    מחממים במחבת רחבה 2 כפות שמן זית ומוסיפים את הכרישה, ענפי הטימין השלמים והשום ומקפיצים כחצי דקה.

  • 06.

    מוסיפים את הפטריות ומקפיצים ל-3 דקות. מוסיפים 1/4 כוס יין אדום ומערבבים עד לצמצום רוב הנוזלים, כ-2-4 דקות לערך. חשוב לא לצלות יותר מידי כך שהפטריות ישמרו על צורתן.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 07.

    מצננים. מתבלים במלח ומעט פלפל לבן, השמיר קצוץ, הערמונים, כף שמן זית וחומץ בן יין אדום. מוסיפים את אטריות האורז ומערבבים.

  • 08.

    מקררים לשעה במקרר. לפני ההגשה מפזרים צנוברים מעל הפטריות.

הכנת? כאן מדרגים
(212)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.