סלט סלק, נבטוטים וצפתית עזים ברוטב בלסמי ודבש
מנה עשירה, בריאה וצבעונית, ואפילו דלה בקלוריות- זוהי ארוחה מאוזנת ונפלאה.
המרכיבים ל1:
- 150-100 גרם לבבות חסה (עלים פנימיים)
- 120 גרם סלקים מוקפאים "סנפרוסט"
- 50 גרם צפתית עזים פיראוס 5%, חתוכה למשולשים
- 3 כפות נבטוטים (קטניות מונבטות) (30 גרם)
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כפית דבש (6 גרם)
- 1 כפית חרדל דיז'ון עם גרגרים שלמים
- 1 כפית שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
לסלק יש המון יתרונות בריאותיים, אבל בנוסף לכל הוא גם דל מאוד בקלוריות ועשיר בטעמים נפלאים. הסלט הבא משלב פרוסות סלק דקיקות עם נבטוטים, לבבות חסה וגבינה צפתית עזים, והכל ברוטב נהדר של בלסמי ודבש. מתקבלת מנה עשירה, בריאה וצבעונית, ואפילו דלה בקלוריות – בכל מנה מהסלט יש כ-230 קלוריות בלבד, וזוהי ארוחה מאוזנת ונפלאה.
-
02.
מסדרים את קרעי החסה בקערה, מוסיפים את פלחי הסלק ומערבבים.
-
03.
מפזרים את משולשי הצפתית על הסלט וזורים נבטוטים.
-
04.
טורפים יחד חומץ בלסמי, דבש, חרדל ושמן זית ויוצקים על הסלט.
-
05.
מגישים עם 2-1 קרייקרים מדגנים מלאים, או עם 2-1 פרוסות לחם קלוי מחיטה מלאה.קלוריות: 230 למנה | נקודות שומרי משקל:
-
06.
5 למנהטיפים לדרךמערבבים את פלחי הסלק עם הרוטב בכלי נפרד. מצרפים יחד את מרכיבי הסלט ממש לפני ההגשה.להכנה מהירה, משתמשים בסלקים מבושלים ארוזים בוואקום.אפשר להחליף את צפתית העזים בצפתית מעודנת 5%.