סלט סלק ומנגו ברוטב יוגורט
סלט צבעוני חמוץ־מתקתק. את הסלט אפשר להכין כמה שעות מראש. את הרוטב יוצקים לפני ההגשה.
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל 8:
- 500 גרם סלק מוקפא "סנפרוסט" מבושל לפי ההוראות על גבי האריזה, מצונן
- 1 מנגו בינוני בשל אך עדיין מוצק
- מיץ מלימון שלם (כ־⅓ כוס)
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף דבש
- 1 גביע יוגורט (200 מ"ל) "דנובה" 4%
- 2 כפות + 1 כפית עלי שמיר קצוצים גס
- מלח ופלפל לבן
- ½ כף גרגרי שומר כתושים קלות
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הסלק לרצועות. קולפים את המנגו וחותכים אותו לרצועות בגודל דומה. מעבירים את הסלק ואת המנגו לקערה, יוצקים מיץ לימון, מטפטפים שמן זית ודבש ומערבבים היטב.
-
02.
מכינים את רוטב היוגורט. טורפים יחד יוגורט, כפית עלי שמיר ומלח ופלפל לפי הטעם. קולים את גרגרי השומר במחבת יבשה במשך 30-20 שניות מעל להבה בינונית עד שהם מזהיבים קלות.
-
03.
לפני ההגשה מוסיפים לסלט 2 כפות עלי שמיר. מעבירים לכלי הגשה, יוצקים למעלה את רוטב היוגורט וזורים גרגרי שומר קלויים.
הכנת? כאן מדרגים