סלט סביח עם פטה וקרעי פיתה
שילוב הטעמים המנצח של מנת סביח טובה אבל בסלט! עם תפוח אדמה, חציל וביצה קשה. לאקסטרא טעם הוספנו גבינת פטה מפוררת ואת הפיתה קלינו בגריל
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4:
- 1 חציל פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
- 2 תפוחי אדמה גדולים או 4 בינוניים מבושלים קלופים וחתוכים לקוביות
- 3 ביצים קשות פרוסות
- 100 גרם פטה כבשים (או עיזים) "פיראוס" מפוררת
- 1 פיתה חצויה לרוחב קלויה בטוסטר או על מחבת פסים קרועה לפיסות
- להגשה: פטרוזיליה קצוצה / טחינה / עמבה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 220 מעלות. מניחים את פרוסות החציל בתבנית, מזלפים שמן ובוזקים מלח ופלפל. אופים כ 30 דקות עד הזהבה
טיימר מופעל
-
02.
חותכים את החציל הצלוי לפיסות ומכינים את כל מרכיבי הסלט.
-
03.
מעבירים את מרכיבי הסלט לקערה.
הכנת? כאן מדרגים