סלט ירוק עם זיתים סוריים ורוטב יוגורט עיזים

סלט מומלץ לשומרי משקל!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט ירוק עם זיתים סוריים ורוטב יוגורט עיזים
  • לתערובת הסלט:
  • 2 כוסות כרוב לבן, חתוך לרצועות דקיקות
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ
  • 3 כפות עירית קצוצה
  • 1/4 כוס בצל ירוק, פרוס לטבעות דקות
  • 2 כפות בזיליקום קצוץ
  • 1/3 כוס עלי נענע רעננים, קצוצים
  • 2 מלפפונים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 פלפל ירוק גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כוס זיתים סגולים (קלמטה)
  • 2 כפות צנוברים
  • 1/2 כוס קרוטונים עדינים
  • לרוטב:
  • 1+1/12 גביע יוגורט עיזים יוגורעז של מחלבות בית יצחק
  • 1 שן שום גדולה כתושה
  • קורט מלח דק
  • קורט קטן פלפל לבן גרוס
  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הרוטב:את חומרי הרוטב טורפים ביחד בקערה ומעבירים לכלי הגשה נפרד.הרכבת הסלט:

  • 02.

    מחממים מחבת טפלון ומקפיצים לדקה את הצנוברים לקלייה קלה. מוציאים לצלחת לצינון.

  • 03.

    מגלענים את הזיתים וחותכים גס. מוסיפים לקערת הסלט.

  • 04.

    את חומרי הסלט חותכים ממש לפני ההגשה. יש לשטוף ולייבש את הירק היטב לפני החיתוך.

  • 05.

    מערבבים את מרכיבי הסלט. מפזרים מעל מהקרוטונים ומהצנוברים.

  • 06.

    מגישים בקערה בליווי הרוטב בנפרד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.