סלט ירוק עם זיתים סוריים ורוטב יוגורט עיזים
סלט מומלץ לשומרי משקל!
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

- לתערובת הסלט:
- 2 כוסות כרוב לבן, חתוך לרצועות דקיקות
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס שמיר קצוץ
- 3 כפות עירית קצוצה
- 1/4 כוס בצל ירוק, פרוס לטבעות דקות
- 2 כפות בזיליקום קצוץ
- 1/3 כוס עלי נענע רעננים, קצוצים
- 2 מלפפונים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
- 1 פלפל ירוק גדול, חתוך לקוביות קטנות
- 1 כוס זיתים סגולים (קלמטה)
- 2 כפות צנוברים
- 1/2 כוס קרוטונים עדינים
- לרוטב:
- 1+1/12 גביע יוגורט עיזים יוגורעז של מחלבות בית יצחק
- 1 שן שום גדולה כתושה
- קורט מלח דק
- קורט קטן פלפל לבן גרוס
- 2 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הרוטב:את חומרי הרוטב טורפים ביחד בקערה ומעבירים לכלי הגשה נפרד.הרכבת הסלט:
-
02.
מחממים מחבת טפלון ומקפיצים לדקה את הצנוברים לקלייה קלה. מוציאים לצלחת לצינון.
-
03.
מגלענים את הזיתים וחותכים גס. מוסיפים לקערת הסלט.
-
04.
את חומרי הסלט חותכים ממש לפני ההגשה. יש לשטוף ולייבש את הירק היטב לפני החיתוך.
-
05.
מערבבים את מרכיבי הסלט. מפזרים מעל מהקרוטונים ומהצנוברים.
-
06.
מגישים בקערה בליווי הרוטב בנפרד.
הכנת? כאן מדרגים