סלט ירוק עם אגסים, ומדליוני פרומעז
מה מגישים ליד הלביבות? סלט ירוק נפלא בתוספת מדליוני גבינת פרומעז ופרוסות אגס מתוקות

המרכיבים ל 4:
- גליל גבינת פרומעז תנובה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 ביצה טרופה
- עלי חסה עגולה
- עלי נענע טרייה
- חצי אגס פרוס דק
- חצי פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
- 1 כף של שקדים פרוסים
- שמן קנולה - לטיגון
- לרוטב:
- 1/3 כוס מיץ לימון טרי
- 2/3 כוס שמן קנולה
- 2 כפות חרדל
- 1 כף דבש
- 1 כף שום כתוש טרי
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1; background:white">
-
02.
קורעים עלים של חסה ומניחים בקערה.
-
03.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת סגורה.
-
04.
חותכים עיגולים בעובי 2-3 ס"מ של גבינת פרומעז.
-
05.
יוצקים שמן בשכבה דקה למחבת. מחממים.
-
06.
טובלים כל עיגול בביצה טרופה ולאחר מכן בפירורי לחם ומעבירים למחבת החמה. מטגנים את המדליונים משני הצדדים עד הזהבה ומעבירים לנייר סופג.
-
07.
לאותה מחבת מוסיפים את השקדים ומטגנים אותם עד שיזהיבו.
-
08.
מוסיפים לקערת החסה את האגס והנענע ומערבבים את הסלט עם הרוטב.
-
09.
מוסיפים מעל את המדליונים ואת השקדים הפרוסים ומעטרים בפרוסות צ'ילי (לא חובה).