סלט חצילים, רוקפור ועלי בייבי | השף הלבן

סלט חצילים, רוקפור ועלי בייבי

סלט נהדר!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט חצילים, רוקפור ועלי בייבי

המרכיבים ל 3:

  • לחציל:
  • 1 חציל גדול ללא גרעינים
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף טריאקי
  • לסלט:
  • 1/2 חבילת תערובת עלי בייבי
  • 1 צנון בינוני חתוך לרצועות דקות
  • 100 גרם גבינת רוקפור COLLECTION, מגורדת
  • 1/2 בצל סגול פרוס דק
  • לרוטב:
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1/2 כפית חרדל גרגירים
  • 1 שן שום כתושה
  • 3 כפות שומשום
  • 4 כפות צנוברים, קלויים במחבת יבשה
  • 1/2 כפית סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מראש את התנור לחום 180 מעלות.

  • 02.

    קולפים את החציל וחותכים לקוביות בינוניות.

  • 03.

    מעבירים לתבנית ובוזקים מעל קורט של מלח גס, חצי קורט פלפל שמור גרוס, 2 כפות שמן זית וכף רוטב טריאקי.

  • 04.

    מערבבים היטב וצולים בתנור עד לריכוך קל. מוציאים לקערה ומצננים.

  • 05.

    לקערה מוסיפים את עלי הבייבי, רצועות הצנון, גבינת הרוקפור, החציל ורצועות הבצל הסגול.

  • 06.

    מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת סגורה, טועמים ומתקנים תיבול.

  • 07.

    במחבת טפלון קולים את הסומסום (ללא שומן) תוך ערבוב בחום בינוני, עד להשחמה קלה.

  • 08.

    מוסיפים את הסומסום הקלוי מעל הסלט ויוצקים מהרוטב.

  • 09.

    מערבבים קלות ומעל מפזרים צנובר.

הכנת? כאן מדרגים
(5)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.