סלט חצילים, רוקפור ועלי בייבי | השף הלבן

סלט חצילים, רוקפור ועלי בייבי

סלט נהדר!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט חצילים, רוקפור ועלי בייבי

המרכיבים ל3:

  • לחציל:
  • 1 חציל גדול ללא גרעינים
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף טריאקי
  • לסלט:
  • 1/2 חבילת תערובת עלי בייבי
  • 1 צנון בינוני חתוך לרצועות דקות
  • 100 גרם גבינת רוקפור COLLECTION, מגורדת
  • 1/2 בצל סגול פרוס דק
  • לרוטב:
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1/2 כפית חרדל גרגירים
  • 1 שן שום כתושה
  • 3 כפות שומשום
  • 4 כפות צנוברים, קלויים במחבת יבשה
  • 1/2 כפית סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מראש את התנור לחום 180 מעלות.

  • 02.

    קולפים את החציל וחותכים לקוביות בינוניות.

  • 03.

    מעבירים לתבנית ובוזקים מעל קורט של מלח גס, חצי קורט פלפל שמור גרוס, 2 כפות שמן זית וכף רוטב טריאקי.

  • 04.

    מערבבים היטב וצולים בתנור עד לריכוך קל. מוציאים לקערה ומצננים.

  • 05.

    לקערה מוסיפים את עלי הבייבי, רצועות הצנון, גבינת הרוקפור, החציל ורצועות הבצל הסגול.

  • 06.

    מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת סגורה, טועמים ומתקנים תיבול.

  • 07.

    במחבת טפלון קולים את הסומסום (ללא שומן) תוך ערבוב בחום בינוני, עד להשחמה קלה.

  • 08.

    מוסיפים את הסומסום הקלוי מעל הסלט ויוצקים מהרוטב.

  • 09.

    מערבבים קלות ומעל מפזרים צנובר.

הכנת? כאן מדרגים
(5)