סלט חצילים, רוקפור ועלי בייבי
סלט נהדר!
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל3:
- לחציל:
- 1 חציל גדול ללא גרעינים
- 2 כפות שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 1 כף טריאקי
- לסלט:
- 1/2 חבילת תערובת עלי בייבי
- 1 צנון בינוני חתוך לרצועות דקות
- 100 גרם גבינת רוקפור COLLECTION, מגורדת
- 1/2 בצל סגול פרוס דק
- לרוטב:
- 5 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1/2 כפית חרדל גרגירים
- 1 שן שום כתושה
- 3 כפות שומשום
- 4 כפות צנוברים, קלויים במחבת יבשה
- 1/2 כפית סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מראש את התנור לחום 180 מעלות.
-
02.
קולפים את החציל וחותכים לקוביות בינוניות.
-
03.
מעבירים לתבנית ובוזקים מעל קורט של מלח גס, חצי קורט פלפל שמור גרוס, 2 כפות שמן זית וכף רוטב טריאקי.
-
04.
מערבבים היטב וצולים בתנור עד לריכוך קל. מוציאים לקערה ומצננים.
-
05.
לקערה מוסיפים את עלי הבייבי, רצועות הצנון, גבינת הרוקפור, החציל ורצועות הבצל הסגול.
-
06.
מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת סגורה, טועמים ומתקנים תיבול.
-
07.
במחבת טפלון קולים את הסומסום (ללא שומן) תוך ערבוב בחום בינוני, עד להשחמה קלה.
-
08.
מוסיפים את הסומסום הקלוי מעל הסלט ויוצקים מהרוטב.
-
09.
מערבבים קלות ומעל מפזרים צנובר.
הכנת? כאן מדרגים