סלט חסה, קייל, אפרסמונים, בצל ירוק, גבינה צפתית וגרעיני דלעת קלויים
סלט ירוק מזין ומרענן במיוחד.

המרכיבים ל 5-6 מנות:
- כפית שמן זית
- חופן גרעיני דלעת קלופים
- 1 חבילה (2 יחידות, 190 גרם ברוטו) חסה סלנובה, חתוכות גס
- 1/2 חב' (50 גרם) קייל, שטוף היטב ופרוס דק מאוד
- 1/4 בצל סגול, קלוף ופרוס דק מאוד (לא הכרחי)
- 1-2 יח' אפרסמונים קטנים, שטופים היטב, חתוכים לרבעים ופרוסים דק מאוד
- 1/2 חב' (125 גרם) גבינה צפתית מעודנת (5% שומן) פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
- 4-5 גבעולי בצל ירוק, שטופים היטב ופרוסים דק
- לרוטב וינגרט:
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף שטוחה חרדל חלק איכותי
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
- 1 כף סילאן (רצוי טבעי)
- מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
- פלפל שחור גרוס גס
- 3 כפות מים מינרליים
הוראות הכנה:
-
01.
קייל הוא סוג של כרוב, מזין במיוחד. כשהוא יבש הוא אינו נעים לאכילה, אך כשפורסים אותו דק מאוד ומוסיפים לסלט עם רוטב טוב – הוא מעשיר את הסלט בטעמו ובמרקמו המיוחד.חסה סלנובה גדלה על מים ומרקמה נעים במיוחד. אם אינכם משיגים חסה זו, בחרו בחסה אחרת לפי טעמכם.
-
02.
רוטב: מערבבים בקערית את מרכיבי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח או פלפל או שמן זית או מים או סילאן עד להשגת טעם מאוזן. שומרים בצנצנת סגורה במקרר עד להגשה.
-
03.
גרעיני דלעת: מחממים כפית שמן זית במחבת על אש גבוהה. כשהמחבת חמה מוסיפים גרעיני דלעת ומערבבים. קולים עד שלפחות מחצית מהגרעינים מתנפחים ומקפצים במחבת. מסירים מן האש ומעבירים מיד לצלחת מרופדת בנייר סופג.
-
04.
שמים בקערת הגשה גדולה פיסות חסה, פיסות דקיקות של קייל, פרוסות דקיקות של בצל סגול ומערבבים.
-
05.
מפזרים מעל פרוסות דקיקות של אפרסמון, קוביות גבינה צפתית, גרעיני דלעת קלויים ובצל ירוק.
-
06.
רגע קט לפני תחילת הסעודה יוצקים את הרוטב, מערבבים בעדינות ומגישים.