סלט חומוס ותרד טורקי על יוגורט בטעם עירית | השף הלבן

סלט חומוס ותרד טורקי על יוגורט בטעם עירית

סלט קליל ועשיר בטעמים, מושלם כמנה עיקרית או כתוספת לצידה

מאת: שפית ליטל ארזי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט חומוס ותרד טורקי על יוגורט בטעם עירית
עיצוב: שפית ליטל ארזי

המרכיבים ל4 מנות:

  • 340 גרם חומוס סנפרוסט, מבושל לפי הוראות יצרן
  • 6 עגבניות מיובשות אוליביה, חתוכות קטן
  • 10 עגבניות שרי חצויות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף זעתר יבש
  • 1/4 כוס עירית קצוצה
  • מלח, פלפל
  • 100 גרם עלי תרד טורקי
  • כ2 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן" גבע
  • קליפה מגוררת מ- 21 לימון
  • 2 חלמונים של ביצה קשה
  • מצרכים ליוגורט עירית:
  • 200 גרם גבינה לבנה 5% דלת במלח, תנובה
  • 50 גרם יוגורט שלי 4.3%
  • 1/4 כוס עירית קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת היוגורט-עירית- לערבב את כל המרכיבים בעזרת בלנדר ידני.

  • 02.

    להכנת התרד – לחמם מחבת לחום גבוה, להוסיף 2 כפות שמן זית וחצי מכמות התרד ולערבב. להוציא מהמחבת למסננת ולחזור על התהליך שוב עם חצי הכמות השנייה. לצנן מעט. לקצוץ גס.

  • 03.

    לערבב בקערה את החומוס, העגבניות, התרד, העירית, שמן זית, זעתר, מלח ופלפל.

  • 04.

    הרכבה- להניח על צלחת הגשה את היוגורט, מעל להניח את הסלט, ולקשט בפרמזן מגורד, וגרידת לימון. לפורר את החלמונים ביד, ולפזר מעל גם כן.

הכנת? כאן מדרגים
(1)