סלט חומוס ותרד טורקי על יוגורט בטעם עירית
סלט קליל ועשיר בטעמים, מושלם כמנה עיקרית או כתוספת לצידה
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
עיצוב: שפית ליטל ארזי
המרכיבים ל4 מנות:
- 340 גרם חומוס סנפרוסט, מבושל לפי הוראות יצרן
- 6 עגבניות מיובשות אוליביה, חתוכות קטן
- 10 עגבניות שרי חצויות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף זעתר יבש
- 1/4 כוס עירית קצוצה
- מלח, פלפל
- 100 גרם עלי תרד טורקי
- כ2 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן" גבע
- קליפה מגוררת מ- 21 לימון
- 2 חלמונים של ביצה קשה
- מצרכים ליוגורט עירית:
- 200 גרם גבינה לבנה 5% דלת במלח, תנובה
- 50 גרם יוגורט שלי 4.3%
- 1/4 כוס עירית קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת היוגורט-עירית- לערבב את כל המרכיבים בעזרת בלנדר ידני.
-
02.
להכנת התרד – לחמם מחבת לחום גבוה, להוסיף 2 כפות שמן זית וחצי מכמות התרד ולערבב. להוציא מהמחבת למסננת ולחזור על התהליך שוב עם חצי הכמות השנייה. לצנן מעט. לקצוץ גס.
-
03.
לערבב בקערה את החומוס, העגבניות, התרד, העירית, שמן זית, זעתר, מלח ופלפל.
-
04.
הרכבה- להניח על צלחת הגשה את היוגורט, מעל להניח את הסלט, ולקשט בפרמזן מגורד, וגרידת לימון. לפורר את החלמונים ביד, ולפזר מעל גם כן.
הכנת? כאן מדרגים