סלט ברוקומיני, גבינה בולגרית מעודנת, אגוזי קשיו קלויים וחמוציות מיובשות
חגיגת צבעים וטעמים.
המרכיבים ל4 מנות:
- 2 חבילות ברוקומיני (485 גרם ברוטו יחד)
- שמן זית
- מלח אטלנטי דק
- 1/2 חבילה (125 גרם) גבינה בולגרית מעודנת 5% שומן פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
- 100 גרם אגוזי קשיו קלויים
- 30-60 גרם (1/4-1/2 כוס) חמוציות מיובשות (מומלץ ללא תוספת סוכר)
הוראות הכנה:
-
01.
ברוקומיני (או ברוקוליני) הוא ברוקולי קטן, עדין וטעים במיוחד. ניתן להשיגו אצל הירקנים המובחרים ולעתים גם במרכולים. אם לא השגתם ברוקומיני, השתמשו בברוקולי קטן וטרי במיוחד.אם אתם מכינים את הסלט מבעוד מועד, פזרו את אגוזי הקשיו רק ברגע האחרון לפני ההגשה, כדי לשמור על פריכותם.שוטפים את הברוקומיני, מסירים את העלים מהגבעולים, קוטמים 1-2 ס"מ תחתונים של כל הגבעולים, מפרידים את הראשים (הפרחים) מהגבעולים ושמים בצד. חותכים את הגבעולים לפיסות נוחות לאכילה, בגודל 2 ס"מ לערך.מכינים סיר בינוני מלא (כ-
-
02.
5 ליטרים) מים רותחים מומלחים על אש גבוהה. בינתיים שמים מסננת בכיור. מביאים לרתיחה. כשמופיע בעבוע רציני זורקים את גבעולי הברוקומיני (רק גבעולים, ללא ראשים) למים ומבשלים במשך דקה. מוסיפים את ראשי הברוקומיני ומבשלים במשך דקה. מסננים את הברוקומיני למסננת שבכיור ומחזירים את הסיר הריק לאש גבוהה. ממתינים 5 שניות לייבוש הסיר ומוסיפים 1-2 כפות שמן זית. כשהשמן חם מחזירים את הברוקומיני לסיר, מערבבים מיד, מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים מיד לקערת הגשה נאה.מוסיפים לקערת הברוקומיני קוביות גבינה בולגרית מעודנת, חמוציות מיובשות וקשיו קלוי. מערבבים ומגישים מיד.