סלט ארטישוק עם הרבה שום, פפריקה ובולגרית | השף הלבן

סלט ארטישוק עם הרבה שום, פפריקה ובולגרית

סלט חמצמץ ונהדר, מעולה כפתיח או כתוספת לדגים. טבעונים? תוכלו בקלות להפוך את הסלט הזה לארוחה נהדרת: החליפו את הבולגרית בקוביות טופו מוקפצות על מחבת

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל4:

  • 1 שקית (400 גרם) ארטישוק קפוא "סנפרוסט" - מבושל לפי ההוראות שעל גבי האריזה ומסונן
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית (או לפי הטעם) פפריקה חריפה או אבקת צ'ילי
  • מלח ופלפל
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 100-150 גרם גבינה בולגרית "פיראוס" מפוררת (אחוזי השומן לבחירתכם)
להגשה: פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
גודל תבנית: מחבת

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הארטישוק ל-4 או 6 חתיכות (לפי הגודל) ושמים בקערה.

  • 02.

    שמים במחבת שמן, שום, פפריקה מתוקה וחריפה, מלח ופלפל ומחממים על להבה קטנה במשך 1-2 דקות עד שמריחים את השום והתבלינים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    יוצקים על הארטישוק ומערבבים.

  • 04.

    מוסיפים מיץ לימון ובולגרית ומערבבים. טועמים, מתקנים תיבול ומערבבים.

  • 05.

    בוזקים פטרוזיליה או כוסברה ומגישים לצד גבינת שמנת.

  • 06.

    בתאבון!

הידעת?

בכל הנוגע לסלטים, החוק הוא שאף פעם לא יכול להיות לנו יותר מדי מתכונים שונים. ככל שאנחנו מכירים יותר מתכונים שונים של סלטים, כך קל ומהנה יותר להתאים את הסלט הנכון ביותר לשאר המנות בארוחה. אז אם אתם מחפשים מתכון חדש ומפתיע לסלט שיתאים במדויק גם לסעודות חגיגיות או סתם ארוחת ערב רגילה, הגעתם למקום הנכון. המתכון הבא הוא לסלט חמצמץ ונהדר, מעולה כפתיח או כתוספת לדגים. טבעונים? תוכלו בקלות להפוך את הסלט הזה לארוחה נהדרת: החליפו את הבולגרית בקוביות טופו מוקפצות על מחבת

הכנת? כאן מדרגים
(3)