סלט אדממה חם
סלט לחובבי אדממה שמפתיע בטעמו המיוחד. מזין ובריא ומתאים גם לצמחונים

המרכיבים ל 4:
- 2 שקיות אדממה בתרמילים מופשרות של "סנפרוסט"
- שמן לטיגון עמוק
- 1 צמה של אטריות אורז
- 2 כפות שמן זית
- מלח גס
- צ'ילי חריף גרוס
- 1/2 כפית גרגירי כוסברה מרוסקים
- 1/2 לימון
הוראות הכנה:
-
01.
קולפים את חצי הלימון בעזרת סכין. חותכים לקוביות קטנות
-
02.
מרתיחים סיר מים גדול.
-
03.
לאחר הרתיחה מוסיפים את האדממה ומבשלים במשך 10 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מצננים מתחת לזרם מים ומסננים.
-
05.
לוחצים על תרמילי האדממה ומוציאים את פולי האדממה לתוך קערה.
-
06.
מחממים שמן לטיגון עמוק עד שמגיע לחום בינוני.
-
07.
מוסיפים בבת אחת את אטריות האורז, האטריות יתנפחו מיד. אוספים אותן בעזרת כף רשת אל מסננת ומצננים.
-
08.
שוברים את אטריות האורז בגסות, בעזרת הידיים.
-
09.
מחממים 2 כפות שמן זית ומוסיפים את פולי האדממה.
-
10.
מתבלים ב - 3 קורט מלח גס, 1 קורט של צ'ילי גרוס חריף, גרגירי הכוסברה וקוביות הלימון.
-
11.
מערבבים כדקה מעל חום גבוה.
-
12.
מעבירים את האדממה החמה לקערת הגשה בינונית ומפזרים מעל את אטריות האורז התפוחות.
-
13.
מעטרים באמצעות 4-3 תרמילי אדממה ריקים ומגישים חם.