סלט אגסים ופטה כבשים ברוטב יוגורט ורוקפור | השף הלבן

סלט אגסים ופטה כבשים ברוטב יוגורט ורוקפור

הסלט הבא מוקדש לאלה שאוהבים את הפירות שלהם עם גבינה כחולה. מושלם לימים החמים!

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט אגסים ופטה כבשים ברוטב יוגורט ורוקפור
צילום: יהודה סלומון

המרכיבים ל1:

  • 100 גרם תערובת עלי בייבי ורוקט
  • 1 אגס בינוני, מנוקה מליבה וחתוך לפלחים דקים (100 גרם)
  • 50 גרם יוגורט טבעי 3% שומן
  • 15 גרם גבינת גליל־רוקפור
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפיות עלי קורנית (תימין) טריים, או ½ כפית קורנית מיובשת
  • פלפל לבן טחון
  • 1 כפית צנוברים
  • 60 גרם פטה כבשים פיראוס 5% מפוררת גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    פירות טריים וגבינה כחולה הם שילוב פשוט מעולה. אמנם לא כולם מתחברים אליו, אבל מי שכן – מתאהב. הסלט הבא מוקדש לאלה שאוהבים את הפירות שלהם עם גבינה כחולה. הוא מורכב מתערובת של עלי בייבי, פרוסות דקיקות של אגס בשל ועסיסי וגבינת רוקפור מעט חריפה, והכל ברוטב יוגורט חמצמץ פשוט נהדר ומושלם לימים החמים.קלוריות: 278 למנה | נקודות שומרי משקל:

  • 02.

    5 למנה.שימו לב: אפשר להכין את הרוטב מראש ומומלץ להוסיף אותו ממש לפני ההגשה.

  • 03.

    שמים את עלי הביבי והרוקט בקערה ומפזרים עליהם את פירורי הפטה.

  • 04.

    מסדרים את פלחי האגס על הסלט.

  • 05.

    טורפים ומועכים יחד יוגורט, גבינת גליל־רוקפור, מיץ לימון, שום כתוש וחצי מכמות הקורנית. מתבלים במעט פלפל לבן.

  • 06.

    יוצקים את רוטב היוגורט על הסלט וזורים למעלה את הקורנית הנותרת ואת הצנוברים.

  • 07.

    מגישים עם לחמנייה קטנה מקמח מלא או עם 2-1 פרוסות לחם מקמח מלא.טיפ לדרך:את הרוטב אפשר להכין מראש. ממש לפני ההגשה חותכים את האגס לפלחים, מצרפים יחד את מרכיבי הסלט, יוצקים רוטב וזורים צנוברים.אם משתמשים בפטה 20%, שטעמה עז ומודגש יותר, אפשר להסתפק ב־40 גרם גבינה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)