סלט אבוקדו וגבינה בולגרית ברוטב צ'ילי מתוק | השף הלבן

סלט אבוקדו וגבינה בולגרית ברוטב צ'ילי מתוק

סלט קל מאוד להכנה ומשלב את הערכים התזונתיים של אבוקדו יחד עם קוביות של גבינה בולגרית מעודנת, והכל ברוטב עדין של צ'ילי מתוק.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט אבוקדו וגבינה בולגרית ברוטב צ'ילי מתוק
צילום: יהודה סלומון

המרכיבים ל1:

  • עלים מראש חסה צבעונית (150-100 גרם)
  • 100 גרם עגבניות חתוכות
  • 3 זיתים בינוניים, מגולענים וקצוצים
  • 1 כף עלי כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצים
  • ¼ אבוקדו בינוני קלוף וחתוך לקוביות (50 גרם)
  • ½1 כפות חומץ יין לבן
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • ½-1 כפית פלפלון אדום חריף קצוץ דק־דק (לא הכרחי)
  • 100 גרם גבינה בולגרית מעודנת פיראוס 5% חתוכה לקוביות

הוראות הכנה:

  • 01.

    אבוקדו הוא אחד הירקות הכי טובים מבחינה תזונתית. הוא מכיל שומן איכותי, ובשילובים מסוימים (וגם סתם כך על הלחם, עם קצת מלח גס) הוא פשוט מעדן. הסלט הבא הוא קל מאוד להכנה ומשלב את הערכים התזונתיים של אבוקדו יחד עם קוביות של גבינה בולגרית מעודנת, והכל ברוטב עדין של צ'ילי מתוק. בכל מנה יש 260 קלוריות בלבד, וזוהי ארוחה מושלמת!

  • 02.

    מערבבים יחד עלי חסה, עגבניות, זיתים קצוצים ועלי כוסברה בקערה.

  • 03.

    מסדרים את קוביות האבוקדו על הסלט.

  • 04.

    מערבבים את החומץ עם רוטב הצ'ילי ויוצקים על קוביות האבוקדו ועל הסלט. זורים למעלה פלפלון חריף קצוץ.

  • 05.

    אפשר לצרף לסלט טורטייה מקמח מלא (מחממים 20 שניות במיקרוגל), או ⅓-½ כוס קרוטונים של לחם מקמח מלא, או ביצה קשה, או חביתה מביצה אחת שטוגנה במחבת משומנת במעט תרסיס שמן.קלוריות: 220 למנה | נקודות שומרי משקל:

  • 06.

    5 למנה

הכנת? כאן מדרגים
(0)