כרובית מעושנת בפירורי פרמזן
סלט־להיט, שנעלם במהירות מהשולחן. ההכנה עצמה פשוטה וקלה מאוד, אבל דורשת השגחה על התבנית שבתנור וערבוב תכוף. מומלץ להכפיל כמויות
המרכיבים ל4 מנות:
- ראש כרובית במשקל 800-750 גרם
- 2 כפות חומץ
- 40 גרם חמאת "תנובה"
- 2 כפיות פפריקה מתוקה מעושנת
- ¼ כפית שום גבישי
- קורט נדיב של פתיתי צ'ילי יבשים או פפריקה חריפה
- מלח
- 2 כפיות עלי שמיר קצוצים
- 20 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" או פקורינו קולקשן מגוררת דק
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (250 מעלות). מרפדים תבנית בינונית (בערך 30x20 ס"מ. אם מכפילים כמויות, משתמשים בתבנית גדולה יותר) בנייר אפייה.
-
02.
מפרידים את הכרובית לתפרחות קטנות על גבעולים קצרים (את הגבעול המרכזי ואת הגבעולים העבים המיותרים אפשר לנצל להכנת מרק, קציצות ירק או תבשיל אחר). שורים את התפרחות בקערה של מים ו־2 כפות חומץ למשך 5 דקות. מסננים היטב.
טיימר מופעל
-
03.
ממסים את החמאה בסיר בינוני מעל להבה נמוכה. מסירים מהאש ומוסיפים פפריקה מעושנת, שום גבישי, פתיתי צ'ילי ומלח לפי הטעם. מערבבים היטב. מוסיפים את תפרחות הכרובית, ומערבבים עד שהן מצופות היטב בתערובת החמאה המתובלת. מפזרים את תפרחות הכרובית בתבנית המרופדת, וצולים בתנור החם במשך 10 דקות. מערבבים ומחזירים לתנור ל־20-15 דקות נוספות - מערבבים פעמיים־שלוש במהלך הצלייה - עד שתפרחות הכרובית מתרככות ומתחילות להשחים.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים את התבנית מהתנור, וזורים על תפרחות הכרובית כפית שמיר קצוץ. מערבבים ומעבירים לקערת הגשה. לפני ההגשה מערבבים את הגבינה המגוררת עם השמיר הנותר, וזורים על תפרחות הכרובית. מגישים חם או פושר.