מתכון לרוטב פטריות לתפוחי אדמה אפויים | השף הלבן

רוטב פטריות לתפוחי אדמה

רוטב טעים לתפוחי אדמה בנייר כסף. מנה משביעה לכל ארוחה.

מאת: עורך השף הלבן
עד 10 דק זמן הכנה
רוטב פטריות לתפוחי אדמה

המרכיבים ל 6:

  • 5 תפוחי אדמה
לרוטב:
  • 1 חבילה פטריות טריות
  • קורט מלח
  • מעט פלפל שחור
  • כפית שמן זית
  • שמנת מתוקה של השף הלבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מטגנים בסיר קטן על להבה בינונית, בעזרת כף עץ,  פטריות טריות חתוכות לאורך עד למצב של השחמה.

  • 02.

    מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים כמה שניות.

  • 03.

     מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים על להבה נמוכה במשך כ-3 דקות. מכבים את הגז ומניחים בצד. תפוחי האדמה:

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    עוטפים את תפוחי האדמה כשהם שלמים בנייר כסף.

  • 05.

    מכיסים לתנור בחום של כ- 180 מעלות לפחות ל-3 שעות. (בודקים בעזרת קיסם אם התפוח מבושל) אופן ההגשה:

  • 06.

    מוציאים את תפוחי האדמה בעדינות מהתנור ושמים עם נייר הכסף על צלחת. מקררים.

  • 07.

    חותכים את התפוחים עם סכין באמצע ושופכים בפנים את הרוטב.

  • 08.

    ניתן להוסיף שום כתוש מעל.

  • 09.

    מומלץ להוסיף חתיכת גבינה צהובה על תפוח האדמה ולסגור אותו שוב לחצי דקה נוספת.  

הכנת? כאן מדרגים
(847)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.