מוס טונה
הוא נחשב מיושן, אבל הוא תמיד הראשון שנגמר, כי מה שטעים – טעים תמיד. אפשר להכין את המוס בתבנית עיצוב גדולה או בתבניות אישיות קטנות, ולהפוך אותו אחרי שיתייצב. אבל הוא יזכה להצלחה דומה גם אם תגישו אותו בתוך הקערה שלתוכה יצקתם אותו.
המרכיבים ל12 מנות:
- 3 כפות (45 מ"ל) מים
- ½1 כפיות ג'לטין
- 2 קופסאות טונה משומרת בשמן (משקל מסונן בכל קופסה 120-110 גרם)
- 15 בצלצלי פנינה כבושים בחומץ
- 2 כפות צלפים כבושים במלח שטופים
- 3 כפות גבעולי עירית קצוצים גס
- ½ כוס (125 מ"ל) מיונז מאיכות טובה
- ¼ כוס (60 מ"ל) + ½ כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- ½ כפית פלפל שחור טחון טרי
- מלח לפי הטעם
- עירית קצוצה דק ופתיתי פפריקה מעושנת לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
יוצקים את המים לקערית, זורים עליהם את הג'לטין ומשהים 10 דקות לריכוך.
טיימר מופעל
-
02.
מסננים את הטונה מרוב כמות השמן. מעבירים את הטונה המסוננת לתוך המכל של מעבד המזון. מוסיפים בצלצלים, צלפים, עירית, מיונז, ¼ כוס שמנת, מיץ לימון, פפריקה ופלפל ומעבדים לתערובת אחידה וחלקה ככל האפשר. ממסים את הג'לטין המרוכך במיקרוגל (20 שניות) ומוסיפים לתערובת הטונה תוך ערבול. טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם (זכרו שלתערובת הטונה מוסיפים בהמשך שמנת מוקצפת שממתנת את הטעמים).
-
03.
בקערה גדולה מקציפים את ½ כוס השמנת הנותרת לקצפת יציבה. מוסיפים לקערה את תערובת הטונה ומערבבים בתנועות קיפול במרית. טועמים ומתקנים את התיבול.
-
04.
מכינים תבנית עיצוב אחת גדולה או תבניות עיצוב קטנות בגודל הרצוי (כאן השתמשתי בתבניות סיליקון של מיני־סווארין). זורים על תחתית תבניות העיצוב מעט עירית קצוצה ופתיתי פפריקה. ממלאים את התבניות עד שפתן ומחליקים בסכין רחבה. מכסים בניילון ומכניסים למקרר למשך 6 שעות לפחות כדי להניח למוס להיקרש. (אם מכינים את המוס בקערה, זורים את העירית הקצוצה ואת פתיתי הפפריקה על המוס ולא בתחתית הקערה.)
-
05.
כשעה לפני החילוץ מהתבנית מכניסים את התבניות למקפיא (מקל את החילוץ). הופכים את המוס על צלחות הגשה.