ראפ'ס בניחוח טוסקנה - הנשנוש המושלם! | השף הלבן

ראפ'ס בניחוח טוסקנה

נהדרים כפתיח, כמנה עיקרית בארוחה קלה, או ככיבוד במסיבה.

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
ראפ'ס בניחוח טוסקנה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל4:

  • 1 אבוקדו בינוני בשל (250 גרם)
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 4 טורטיות (מקמח חיטה או מקמח תירס) בקוטר 20 ס"מ
  • 4 פלפלים אדומים בינוניים קלויים וכבושים בחומץ (ביתיים או קנויים)
  • 1 גביע (250 גרם) סויה בסגנון גבינה לבנה בניחוח טוסקנה תנובה
  • 4-3 גבעולי ריחן

הוראות הכנה:

  • 01.

    חוצים את האבוקדו, מגלענים ומרוקנים את בשרו לקערה קטנה. מוסיפים מיץ לימון ושמן זית, מועכים במזלג לממרח לא חלק, ומתבלים בנדיבות במלח ובפלפל. מוסיפים כף ריחן קצוץ דק ומערבבים. חותכים את הפלפלים לאורכם, פותחים ומנקים מגרעינים.

  • 02.

    מחממים מחבת יבשה מעל להבה בינונית־גבוהה. קולים כל טורטייה במחבת החמה במשך 30 שניות מצידה האחד ואז במשך 10-5 שניות מצידה השני. מחליקים את הטורטיות לצלחת.

  • 03.

    מניחים טורטייה על קרש חיתוך, ומורחים עליה רבע מכמות ממרח האבוקדו. מניחים פלפל על חציה התחתון של הטורטייה, מורחים עליו 2 כפות סויה בניחוח טוסקנה, ומסדרים שורה של 4-3 עלי ריחן לרוחב הטורטייה. מגלגלים את הטורטייה לגליל מהודק - מתחילים בקצה התחתון ומסיימים בקצה העליון המרוח באבוקדו בלבד. מסדרים את הגלילים על קרש חיתוך כשהחיבור כלפי מטה. מכסים ומקררים במשך שעה לפחות.

  • 04.

    לפני ההגשה חותכים את הגלילים לקטעים באורך הרצוי.

הכנת? כאן מדרגים
(3)