קרוסטיני חמד בפסטו וג'עלה | השף הלבן

קרוסטיני חמד בפסטו וג'עלה

פרוסות בגט קלויות מרוחות בפסטו, מכוסות בגבינת חמד מותכת ומעוטרות בג'עלה – תערובת פיצוחים ודגנים נוסח תימן..

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קרוסטיני חמד בפסטו וג'עלה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12 יחידות:

  • חצי בגט חתוך ל־12 פרוסות אלכסוניות
  • מעט שמן זית להברשה
  • 3 כפות פסטו (ביתי או קנוי)
  • 100 גרם גבינת "חמד" 16% "פיראוס"
  • 3-2 כפות ג'עלה (תערובת ביתית או קנויה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את הגריל של התנור. מברישים צד אחד של פרוסות הבגט במעט שמן זית, מסדרים בתבנית שטוחה ומזהיבים תחת הגריל (עניין של דקה־שתיים בלבד). הופכים וקולים את הפרוסות מצדן השני. הופכים שוב את פרוסות הבגט. (עד כאן אפשר להכין מראש).

  • 02.

    ממש לפני ההגשה, מורחים קצת פחות מכפית פסטו על הצד המרוח בשמן. פורסים את הגבינה ל־12 פרוסות בגודל פרוסות הבגט, ומניחים פרוסת חמד על כל פרוסת בגט.

  • 03.

    קולים תחת הגריל החם עד שהגבינה נמסה. מוציאים וזורים מיד על הגבינה המותכת כחצי כפית מתערובת הג'עלה - לוחצים כדי להשקיע את הג'עלה לתוך הגבינה. מגישים מיד.הערה: אם אתם קונים את תערובת הג'עלה - טעמו כדי לוודא שמרכיבי התערובת טריים וטעימים.מחפשים עוד מתכונים מהירים? לחצו כאן

הכנת? כאן מדרגים
(0)