קלצונה עם גבינות ופטריות של אינס ינאי | השף הלבן

קלצונה עם גבינות ופטריות

מתכון מעולה של אינס ינאי במיוחד לשבועות, אבל לא רק. מאפים מפנקים במילוי של גבינות ופטריות ששווה לכם להכין בחג הקרוב

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קלצונה עם גבינות ופטריות
צילום: אינס ינאי עיצוב: אינס ינאי

המרכיבים ל 15:

לבצק:
  • קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כף מלח
  • כפית סוכר
  • 4 כפות שמן זית
  • 2.5 כוסות מים פושרים
למלית:
  • חבילת גבינת כנען "השף הלבן"
  • כוס פטריות שמפיניון טריות קצוצות
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 שיני שום כתושות
  • 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
לציפוי:
  • ביצה טרופה עם כף חלב
  • 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • מלח גס
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים יחד בקערה את כל מרכיבי המלית, מכסים ומניחים במקרר.

  • 02.

    בקערת עמוקה מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר.

  • 03.

    יוצרים גומה ומניחים בה את שאר החומרים, לשים ידנית, או במיקסר עם וו לישה עד שמתקבל בצק רך וגמיש, יוצרים צורת כדור ועוטפים בשמן זית.

  • 04.

    מניחים בקערה משומנת במעט שמן זית ומכסים ל-45 דקות להתפחה.

    טיימר מופעל

    00:45:00
  • 05.

    לאחר 45 דקות לשים שוב את הבצק על משטח מקומח ומחלקים ל- 12-15 כדורים.

    טיימר מופעל

    00:45:00
  • 06.

    מרדדים כל כדור על משטח מקומח מעט.

  • 07.

    מניחים כ- 2 כפות מהמילוי במרכז ומקפלים לשניים, מהדקים את הקצוות סביב המלית ולאחר ההידוק יוצרים קיפולים קטנים סביב, לעיטור.

  • 08.

    מניחים בתבנית על נייר אפייה מרווחים של כמה ס"מ ומצפים בביצה טרופה.

  • 09.

    מפזרים מעל מעט פרמזן מגורר ומעט מלח גס.

  • 10.

    מתפיחים 20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 25 דקות, או עד שהמאפים מזהיבים.

    טיימר מופעל

    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.