כריך קולסלאו ויאטנמי וקרוטוני חזה אווז מעושן - טעים וקל להכנה | השף הלבן

כריך קולסלאו ויאטנמי וקרוטוני חזה אווז מעושן

כריך כזה עדיין לא טעמתם! מתכון לכריך חזה אווז מפנק של עומר מילר שיכניס את חווית הגורמה אליכם הביתה

מאת: שף עומר מילר
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כריך קולסלאו ויאטנמי וקרוטוני חזה אווז מעושן
צילום: בועז לביא עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל2 מנות:

לסלט:
  • 1 גזר חתוך למקלות דקים
  • 1/2 כוס כרוב ירוק/סגול חתוך למקלות דקים
  • 1 בצל סגול קטן חתוך לפרוסות דקות
  • 1 צנון חתוך למקלות דקיקים
  • 20 עלי כוסברה
  • 20 עלי נענע
  • 2 כפות בוטנים קצוצים קלויים
לרוטב:
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כוס חומץ לבן
  • 1 כוס מים
למיונז:
  • 4 כפות מיונז
  • 1 כפית רוטב סרירצ'ה
לקרוטוני אווז:
  • 150 גרם אווז מעושן פרוס "טירת צבי"
  • 1 כף מייפל
  • מעט פלפל שאטה גרוס
  • מעט שמן זית
  • מלח גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הרוטב: מערבבים סוכר ומים ומביאים לרתיחה. כשהסוכר נמס מוסיפים את החומץ ומבשלים על אש קטנה כ-2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    הרכבת הסלט: מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה. יוצקים את הרוטב על הסלט ומשהים לשעה בקירור.

  • 03.

    מיונז: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד.

  • 04.

    קרוטונים: מסדרים על נייר אפייה את החזה אווז המעושן. בעזרת מברשת מורחים מעט מייפל. בוזקים שאטה ומלח גס וצולים בתנור במצב גריל טורבו שחומם מראש ל-220 מעלות.

  • 05.

    הרכבת הכריך: פורסים בגט צרפתי. מורחים את המיונז המתובל. מסדרים סלט כבוש ומוחמץ שסונן מהמרינדה, מסדרים קרוטוני חזה אווז. מוסיפים עשבי תבלין ובוטנים ועוד קצת הזלפת מיונז

  • 06.

  • 07.

    בתאבון!

הידעת?

מעטות המנות שמתאימות לכל שלב ביום או לכל סיטואציה של רעב כמו הכריך. אם זה לחמניה או שתי פרוסות ממולאת בכל טוב, לכולנו יש את הסנדוויץ׳ המועדף עלינו. אם אתם מחפשים כריך חדש ומקורי שעוד לא ניסיתם, אולי יש לנו פתרון בשבילכם. קרוב לוודאי שכריך כזה עדיין לא טעמתם! מתכון לכריך חזה אווז מפנק של השף הנודע עומר מילר שיכניס את חווית הגורמה אליכם הביתה. אולם רצוי להיזהר, הכריך הזה יכול להיות מאוד ממכר.

הכנת? כאן מדרגים
(0)