מתכון לחלה במילוי לוטוס | השף הלבן

חלה ממולאת ממרח ועוגיות לוטוס

להכין חלה זה בהחלט משחק ילדים! 4 מצרכים בלבד ויש לכם חלה להיט במילוי ממרח ועוגיות לוטוס

מאת: אפרת ליכטנשטט
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 6-8:

  • 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים מרודד "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
  • 4 כפות גדושות ממרח לוטוס
  • 8 עוגיות לוטוס טחונות לפירורים
  • 1 ביצה טרופה להברשה (לא חובה)
  • אבקת סוכר לקישוט

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    פורסים את בצק השמרים, מרדדים מעט ומחלקים אותו לארבעה חלקים שווים.

  • 03.

    מורחים ממרח לוטוס במרכז כל חלק ועליו מפזרים פירורי עוגיות.

  • 04.

    משאירים שוליים נקיים אותם מורחים בביצה טרופה.

  • 05.

    מגלגלים כל חלק לגליל הדוק.

  • 06.

    קולעים צמה מארבע ומקפידים שהתפר יהיה כלפי מטה (אפשר להכין גם חלה מ-3 חלקים).

  • 07.

    מברישים בביצה טרופה, ואופים כ-45 דקות או עד שהחלה שחומה ויפה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 08.

    מפזרים אבקת סוכר דרך מסננת, לפני ההגשה.טיפ:אם החלה משחימה במהירות, מומלץ לכסות אותה בנייר כסף ולהמשיך לאפות עד שהיא מוכנה.טיפ נוסף:את העוגיות אפשר לשים בשקית זיפ-לוק חזקה ולמעוך לפירורים בעזרת מערוך!

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.