ברוסקטה עם גבינת ברי
ברוסקטה קלילה וכיפית שמתאימה כמנה ראשונה בארוחה, או כנשנוש בין ארוחות
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים למנה אחת (כריך):
- פרוסת בגט או ג’אבטה
- שמן זית
- מלח גס
- שן שום
- כפית חרדל גרגרים
- 2 פרוסות גדולות של גבינת ברי (או קממבר או עיזים)
- צנוברים קלויים
- עלי טימין טריים
- פלפל אדום (אפשר גם חריף) חתוך לקוביות קטנטנות
הוראות הכנה:
-
01.
חוצים שן שום לשתיים ומשפשפים את הצד החתוך על גבי פרוסת הלחם.
-
02.
מברישים את פני הפרוסה עם שמן זית, ובוזקים מעל קורט מלח גס. (אם אין מלח גס - לא להשתמש במלח רגיל).
-
03.
אופים את הפרוסה עד שהיא מתחילה להזהיב.
-
04.
מוציאים את הפרוסה מהתנור, ומורחים מעט חרדל גרגירים.
-
05.
מניחים שתי פרוסות נדיבות של גבינת ברי או קממבר, מפזרים מעליהן את הצנוברים, קוביות הפלפלים ועלי הטימין הטריים ומכניסים לתנור במיקום שיהיה קרוב לגריל.
-
06.
אופים עד שפני הגבינה מתחילים לבעבע והגבינה מתחילה לנזול מעט. טיפ: לא לאפות את הברוסקטה יתר על המידה כי הגבינה תהיה נוזלית מדי. על הגבינה להיות נימוחה ולא מותכת, לכן גם נשתמש בפרוסות עבות ונדיבות)
הכנת? כאן מדרגים