נודלס בטטה ופרגיות | השף הלבן

נודלס בטטה ופרגיות

נודלס מוקפץ פשוט, קל וטעים בלי מאמץ ועם עושר טעמים

מאת: תומר אומנסקי
בשרי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
נודלס בטטה ופרגיות
צילום: תומר אומנסקי עיצוב: תומר אומנסקי
המרכיבים ל4-6 מנות:
  • 800 גרם קוביות בטטה קלופות מוקפאות של סנפרוסט
  • 500 גרם פרגית חתוכות לרצועות
  • 3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
  • כף רוטב סויה כהה
  • צרור בצל ירוק חתוך גס (את החלק הירוק לקצוץ דק)
  • חבילת בזיליקום (רק העלים)
  • 3 חבילות אטריות נודלס בואקום (600 גרם)
  • רבע כוס שמן
  • חצי כוס בוטנים קצוצים
לרוטב:
  • 1/4 כוס רוטב סויה כהה
  • 1/2 כוס סוכר רוטב צ׳ילי מתוק
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • מיץ מלימון שלם
  • קורט מלח
  • חצי כוס מים במידת הצורך
גודל תבנית: מחבת גדולה, תבנית תנור
הוראות הכנה:
  • 01.

    מערבבים את הבטטות עם מעט שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו כ-50 דקות.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 02.

    מערבבים את הפרגיות עם אבקת הסודה לשתייה והסויה, ומניחים בצד לעשר דקות.

  • 03.

    משרים את האטריות במים רותחים בהתאם להנחיות שעל האריזה.

  • 04.

    פורסים את הבצל הירוק לחתיכות גסות ואת החלק הירוק נחתוך דק דק. מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעול.

  • 05.

    במחבת גדולה מחממים את השמן, נוסיף את הפרגית ומטגנים עד להשחמה.

  • 06.

    מוסיפים את הבצל הירוק ומטגנים כשתי דקות.

  • 07.

    מוסיפים את האטריות וכל הרטבים ומערבבים היטב. מבשלים עד לחימום טוב של האטריות וספיגת הרטבים.

  • 08.

    אם חסר נוזל במחבת ניתן להוסיף מים.

  • 09.

    מוסיפים את הבזיליקום והבטטות, מערבבים בעדינות יתרה וסוגרים את האש.

  • 10.

    מקשטים במחצית מכמות הבטטות מעל ומפזרים בצל ירוק ובוטנים.

הידעת?

שימו לב, כמות הבטטה במתכון גדולה מאוד, ניתן להסתפק בחצי שקית.
חשוב לטעום את הנודלס ולתקן טעמים בהתאם למה שחסר לכם (מלח, סוכר וכו׳)

הכנת? כאן מדרגים
(0)