עוף במרינדת בצל, דבש ותימין - מתכון קל לראש השנה | השף הלבן

עוף במרינדת בצל ודבש עם תימין

מתכון עוף במרינדת בצל ודבש עם תימין מושלם לארוחת ערב חגיגית בראש השנה. הבצל הקצוץ הקפוא חוסך זמן הכנה ומבטיח תוצאה מדויקת ועשירה בטעמים, בשילוב דבש ותימין טרי שמעניקים לעוף ניחוח מתקתק ומרענן. השזיפים המיובשים מוסיפים מתיקות מיוחדת, והשריית העוף במרינדה מבטיחה בשר עסיסי ונימוח

מאת: רון יוחננוב
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס

המרכיבים ל6 מנות:

מרכיבים:
  • 6 כרעיים של עוף (או כל חלק אחר שאוהבים)
  • 1 שקית (500 גרם) בצל קצוץ קפוא של סנפרוסט
  • 100 גרם שזיפים מיובשים
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1 כף אבקת מרק בצל
  • 3 כפות דבש
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2-3 ענפי תימין טרי

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה, מערבבים את כל המרכיבים למרינדה: בצל קצוץ קפוא, יין, אבקת מרק בצל, דבש, מלח, פלפל ועלי תימין.

  • 02.

    מוסיפים את חלקי העוף למרינדה ומערבבים היטב, כך שכל החלקים יצופו במרינדה.

  • 03.

    מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לפחות שעתיים, ועדיף למשך הלילה, כדי שהטעמים יספגו היטב בעוף.

  • 04.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 05.

    מסדרים את חלקי העוף בתבנית אפייה, משבצים בשזיפים ויוצקים מעל את המרינדה שנותרה בקערה.

  • 06.

    אופים בתנור שחומם מראש במשך כ-45-60 דקות, או עד שהעוף משחים והנוזלים מצטמצמים מעט. במהלך האפייה, מומלץ להפוך את חלקי העוף פעם אחת, כדי להבטיח השחמה אחידה.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 07.

    מוציאים את התבנית מהתנור ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(4)