סופריטו עוף עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי – בישול עשיר וטעים | השף הלבן

סופריטו עוף עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי

סופריטו עוף עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי הוא תבשיל עמוק בטעמים שמתבשל לאט ומעניק לעוף ולירקות צבע זהוב ומרקם רך ונימוח. הבצל, תפוחי האדמה והארטישוק הירושלמי סופגים את טעמי העוף והופכים כל ביס למלא עושר. ניתן לבשל בתנור או על הגז, עם אפשרות לשדרוג קל על ידי הוספת סילאן למתיקות עדינה. מנה מנחמת ומושלמת לכל המשפחה.

מאת: רחלי קרוט
בשרי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סופריטו עוף עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי

המרכיבים ל 6 מנות:

מצרכים:
  • 1/4 כוס שמן
  • 6 חלקי עוף (עם העור)
  • 7 תפוחי אדמה קלופים
  • 3-4 בצלים קלופים
  • 1 שקית ארטישוק ירושלמי סנפרוסט
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הבצל לרצועות עבות יחסית ואת תפוחי האדמה חותכים לפרוסות עבות.

  • 02.

    בסיר סוטאז גדול (הכי גדול שיש לכם) מחממים שמן ומטגנים את העוף מהצד של העוף עד שהעור זהוב ממש. לא להוציא לפני. מוציאים החוצה את העוף.

  • 03.

    באותו שמן מטגנים את תפוחי האדמה עד הזהבה ממש יפה. מוציאים החוצה.

  • 04.

    מוסיפים לסיר בצלים וארטישוק ירושלמים וצורבים 8-10 דקות עד הזהבה עדינה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    מחזירים בחזרה את העוף, כשהצד של העור כלפי מעלה, ואת תפוחי האדמה והארטישוק.

  • 06.

    ממליחים ומפלפלים.

  • 07.

    מוסיפים מים רותחים עד חצי גובה העוף ומנערים מעט את הסיר.

  • 08.

    מכסים את הסיר בנייר אפייה ורדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך שעה וחצי.

  • 09.

    מוציאים את הכיסוי ואופים עוד שעה על 175 מעלות או עד שהכל שחום ורך.

  • 10.

    אפשר גם לבשל רק על הגז (בלי תנור) עם מכסה 3/4 סגור במשך שעתיים.

  • 11.

    אפשר להוסיף 2 כפות סילאן ביחד עם המים. מאוד משדרג.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.