מאפה פילו עוף מפורק וכרישה
מאפה חגיגי, משגע וקל שמכינים ואופים בסיר אחד, עם מילוי עדין ואלגנטי של עוף מפורק, כרישה ויין לבן.

המרכיבים ל 10-12 מנות:
- 1 שקית בצל קצוץ של סנפרוסט
- 1 שקית כרישה חתוכה של סנפרוסט
- 500 גרם פילה עוף/שוקי עוף
- שמן זית
- 4 שיני שום כתושות
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן עלי סלרי קצוצים (העלים בלבד)
- 1/3 כוס יין לבן
- 300 מ״ל ציר ירקות
- מלח, פלפל
- חבילת עלי פילו מעדנות
- מעט שמן זית לריסוס
- דבש חריף להגשה (אופציונלי)
- 1 כף צ׳ילי גרוס
- כפית שטוחה סריראצ׳ה או רוטב צ׳ילי חריף
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר שמתאים לתנור מניחים את הבצל המטוגן והכרישה החתוכה.
-
02.
מאדים כמה דקות, מוסיפים שמן זית בנדיבות ומכסים את הסיר. מטגנים על אש נמוכה כחצי שעה כשכל כמה דקות מערבבים, עד שהבצל והכרישה קיבלו צבע זהוב יפה.
-
03.
במקביל מבשלים את הפילה עוף/שוקיים בסיר גדול עם מים, כ-15-20 דקות. מצננים ומפרקים אותם בעזרת הידיים לרצועות דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את העוף לסיר עם הבצל והכרישה יחד עם יתר התבלינים והיין הלבן, מבשלים ללא מכסה 3-4 דקות, מוסיפים את ציר הירקות, מבשלים עוד כ-5 דקות ומסירים מהאש.
טיימר מופעל
-
05.
בעזרת מזלג משטחים את המילוי לשכבה אחידה.
-
06.
לוקחים כל עלה פילו, מכווצצים אותו בידיים לפרח ומניחים מעל התערובת, ככה ממשיכים עם יתר עלי הפילו עד לכיסוי התערובת.
-
07.
אופים בתנור על 180° מעלות טורבו, כ-20-25 דקות, עד שהמאפה זהוב. מגישים חם.
טיימר מופעל
-
08.
לדבש החריף: מניחים את המצרכים בסיר קטן, מבשלים מכוסה על אש קטנה כרבע שעה, מסירים ומצננים ושומרים בצנצנת.