מאפה פילו עוף מפורק וכרישה

מאפה חגיגי, משגע וקל שמכינים ואופים בסיר אחד, עם מילוי עדין ואלגנטי של עוף מפורק, כרישה ויין לבן.

מאת: אפרת רענן
בשרי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה פילו עוף מפורק וכרישה

המרכיבים ל 10-12 מנות:

מרכיבים:
  • 1 שקית בצל קצוץ של סנפרוסט
  • 1 שקית כרישה חתוכה של סנפרוסט
  • 500 גרם פילה עוף/שוקי עוף
  • שמן זית
  • 4 שיני שום כתושות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן עלי סלרי קצוצים (העלים בלבד)
  • 1/3 כוס יין לבן
  • 300 מ״ל ציר ירקות
  • מלח, פלפל
  • חבילת עלי פילו מעדנות
  • מעט שמן זית לריסוס
  • דבש חריף להגשה (אופציונלי)
  • 1 כף צ׳ילי גרוס
  • כפית שטוחה סריראצ׳ה או רוטב צ׳ילי חריף

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר שמתאים לתנור מניחים את הבצל המטוגן והכרישה החתוכה.

  • 02.

    מאדים כמה דקות, מוסיפים שמן זית בנדיבות ומכסים את הסיר. מטגנים על אש נמוכה כחצי שעה כשכל כמה דקות מערבבים, עד שהבצל והכרישה קיבלו צבע זהוב יפה.

  • 03.

    במקביל מבשלים את הפילה עוף/שוקיים בסיר גדול עם מים, כ-15-20 דקות. מצננים ומפרקים אותם בעזרת הידיים לרצועות דקות.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 04.

    מוסיפים את העוף לסיר עם הבצל והכרישה יחד עם יתר התבלינים והיין הלבן, מבשלים ללא מכסה 3-4 דקות, מוסיפים את ציר הירקות, מבשלים עוד כ-5 דקות ומסירים מהאש.

    טיימר מופעל

    00:04:00
  • 05.

    בעזרת מזלג משטחים את המילוי לשכבה אחידה.

  • 06.

    לוקחים כל עלה פילו, מכווצצים אותו בידיים לפרח ומניחים מעל התערובת, ככה ממשיכים עם יתר עלי הפילו עד לכיסוי התערובת.

  • 07.

    אופים בתנור על 180° מעלות טורבו, כ-20-25 דקות, עד שהמאפה זהוב. מגישים חם.

    טיימר מופעל

    00:25:00
  • 08.

    לדבש החריף: מניחים את המצרכים בסיר קטן, מבשלים מכוסה על אש קטנה כרבע שעה, מסירים ומצננים ושומרים בצנצנת.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.