לחם סודה וירקות – טעים, מהיר ומושלם לכל ארוחה | השף הלבן

לחם סודה וירקות – מהפכני!

לחם סודה וירקות הוא פתרון מהיר ומלא בטעמים לכל ארוחה. שילוב של קמח לבחירה, ריוויון וירקות חתוכים מעניק לו מרקם עשיר ונגיעות מתקתקות ועדינות. אין צורך בהתפחה – רק לערבב, לאפות וליהנות מלחם רך מבפנים וזהוב מבחוץ. מושלם לצד גבינות, ממרחים או פשוט עם חמאה טובה.

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 15 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחם סודה וירקות – מהפכני!

המרכיבים ל כיכר אחת:

מרכיבים:
  • 500 גרם קמח (כל שילוב אפשרי)
  • 400 מ"ל ריוויון או חלב עם 3 כפות מיץ לימון/חומץ
  • 1 כף מלח עשבי תיבול (או כפית מלח וכף עשבי תיבול קצוצים דק)
  • שקית "טריו" של סנפרוסט (גזר, בטטה, ארטישוק ירושלמי)
  • 1 כפית סודה לשתייה (אם אין, אפשר גם שקית אבקת אפייה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות (חום עליון תחתון או טורבו).

  • 02.

    בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הריוויון (או החלב עם הלימון/חומץ) והמלח.

  • 03.

    מוסיפים את שקית ה"טריו" של סנפרוסט ומערבבים היטב. (אופציה: חותכים את הירקות לקוביות קטנות יותר).

  • 04.

    יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת או מרופדת בנייר אפייה.

  • 05.

    אופים כ-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז הלחם יוצא יבש.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 06.

    מוציאים מהתנור ומצננים היטב על רשת.

  • 07.

    פורסים לפרוסות דקות ומגישים.

  • 08.

    הערות:

  • 09.

    ניתן להשתמש בכל שילוב של קמח שאוהבים (כוסמין, שיפון, מלא, וכו').

  • 10.

    ניתן להוסיף ללחם תבלינים נוספים, כמו כמון, שום מיובש או אורגנו.

הידעת?

ניתן להוסיף לבצק גם זיתים קצוצים, עגבניות מיובשות או גבינה מגוררת.
להכנת "חלב חמוץ" ביתי: מוסיפים 3 כפות מיץ לימון או חומץ ל-400 מ"ל חלב ומניחים בצד למשך 5 דקות.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.