עוגת גבינה קרה עם קדאיף ומייפל | השף הלבן

עוגת גבינה קרה עם קדאיף ומייפל

העוגה שכולם מחכים לה, קדאיף במייפל וקרם שמנת מפנק

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה קרה עם קדאיף ומייפל
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל12 מנות:

שכבת הקדאיף:
  • 300 גרם אטריות קדאיף
  • 120 גרם חמאה תנובה מומסת
  • סירופ מייפל
מלית:
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% השף הלבן
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 25%
  • 2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה 27% תנובה
  • ½ כוס סוכר
  • 1 חבילת פודינג בטעם וניל (80 גרם)
גודל תבנית: תבנית קפיצית בקוטר 24

הוראות הכנה:

  • 01.

    גוזרים את אטריות הקדאיף בעזרת מספריים לחתיכות קצרות באורך של כ־4 ס"מ מניחים בקערה, ממיסים חמאה שופכים על הקדאיף ובעזרת כפות הידיים מפזרים את החמאה בין האטריות.

  • 02.

    מחלקים את האטריות לחצי, חצי אחד מרפדים היטב את תבנית האפייה שלנו ואת החצי השני אופים בתבנית רחבה ושטוחה מרופדת נייר אפייה.

  • 03.

    אופים את תבניות הקדאיף ב־180 מעלות עד שהן משחימות – זה לוקח בערך 10 דקות יש לשים לב שלא ייחרכו, מוציאים ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי המלית יחד.

  • 05.

    מרכיבים את העוגה: מפזרים מעט סירופ מייפל על הקדאיף בתחתית התבנית העגולה ומעבירים את מסת הגבינה לתבנית.

  • 06.

    את הקדאיף בתבנית השנייה מפוררים מעט בעזרת הידיים יוצקים עליו סירופ מייפל ומערבבים בעזרת כפות הידיים.

  • 07.

    מפזרים בצורה אחידה מעל מלית הגבינה.

  • 08.

    מאחסנים במקרר לפחות לילה לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(30)