עוגת גבינה קרה עם קדאיף ומייפל
העוגה שכולם מחכים לה, קדאיף במייפל וקרם שמנת מפנק
המרכיבים ל12 מנות:
- 300 גרם אטריות קדאיף
- 120 גרם חמאה תנובה מומסת
- סירופ מייפל
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% השף הלבן
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 25%
- 2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה 27% תנובה
- ½ כוס סוכר
- 1 חבילת פודינג בטעם וניל (80 גרם)
הוראות הכנה:
-
01.
גוזרים את אטריות הקדאיף בעזרת מספריים לחתיכות קצרות באורך של כ־4 ס"מ מניחים בקערה, ממיסים חמאה שופכים על הקדאיף ובעזרת כפות הידיים מפזרים את החמאה בין האטריות.
-
02.
מחלקים את האטריות לחצי, חצי אחד מרפדים היטב את תבנית האפייה שלנו ואת החצי השני אופים בתבנית רחבה ושטוחה מרופדת נייר אפייה.
-
03.
אופים את תבניות הקדאיף ב־180 מעלות עד שהן משחימות – זה לוקח בערך 10 דקות יש לשים לב שלא ייחרכו, מוציאים ומצננים.
טיימר מופעל
-
04.
מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי המלית יחד.
-
05.
מרכיבים את העוגה: מפזרים מעט סירופ מייפל על הקדאיף בתחתית התבנית העגולה ומעבירים את מסת הגבינה לתבנית.
-
06.
את הקדאיף בתבנית השנייה מפוררים מעט בעזרת הידיים יוצקים עליו סירופ מייפל ומערבבים בעזרת כפות הידיים.
-
07.
מפזרים בצורה אחידה מעל מלית הגבינה.
-
08.
מאחסנים במקרר לפחות לילה לפני ההגשה.