ארנצ'יני פתיתים וגבינות בציפוי פריך – חטיף מדהים לאורחים

אָרַנְצִ'ינִי מִפְּתִיתִים וּגְבִינוֹת בְּצִפּוּי פָּרִיךְ

כדורים קטנים וקריספים במלית של פתיתים וגבינות, מנה שמתאימה לכל גיל ולכל שעה 😊

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אָרַנְצִ'ינִי מִפְּתִיתִים וּגְבִינוֹת בְּצִפּוּי פָּרִיךְ

המרכיבים ל 15-18 מנות:

מרכיבים:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שקית פתיתי אורז
  • 1 גביע (250 גרם) קוטג' 12% תנובה
  • 1 שקית פתיתי עמק 500 גרם
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שום גבישי
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 3 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • 2 כוסות פירורי לחם זהובים
מרכיבים להגשה:
  • גבינת עיזים/בולגרית למריחה פיראוס
  • שמן זית
  • בלסמי מצומצם
  • עלי אורגנו טריים
  • 3 עגבניות מרוסקות

הוראות הכנה:

  • 01.

    במחבת רחבה מחממים שמן זית, ומוסיפים פתיתים ותבלינים.

  • 02.

    מטגנים כשלוש דקות תוך כדי ערבוב ומוסיפים מים רותחים לפי ההוראות על השקית.

  • 03.

    מבשלים על אש בינונית ללא כיסוי עד לאידוי המים. כשהמים מתאדים, מוסיפים גביע קוטג' וממשיכים לערבב עד שהקוטג' נמס, מוסיפים פתיתי עמק, מערבבים ומסירים מהאש.

  • 04.

    מעבירים לקערה ולאחר מכן למקרר לצינון מלא.

  • 05.

    טורפים בקערה אחת ביצים ובקערה שנייה מניחים פירורי לחם.

  • 06.

    מחממים שמן, יוצרים מהבלילה כדורים עגולים קטנים, טובלים בביצה ובפירורי לחם ומטגנים טיגון עמוק עד להזהבה.

  • 07.

    הצעת הגשה: על צלחת ההגשה מורחים גבינת עיזים/בולגרית למריחה, יוצרים מעין שקע במרכז ומניחים בו עגבניות מרוסקות. מפזרים שמן זית ואורגנו ועורמים את הארנצ'יני במרכז.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.