אָרַנְצִ'ינִי מִפְּתִיתִים וּגְבִינוֹת בְּצִפּוּי פָּרִיךְ
כדורים קטנים וקריספים במלית של פתיתים וגבינות, מנה שמתאימה לכל גיל ולכל שעה 😊

המרכיבים ל 15-18 מנות:
- 2 כפות שמן זית
- 1 שקית פתיתי אורז
- 1 גביע (250 גרם) קוטג' 12% תנובה
- 1 שקית פתיתי עמק 500 גרם
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית שום גבישי
- 1 כפית אורגנו יבש
- 3 ביצים
- 1 כוס קמח
- 2 כוסות פירורי לחם זהובים
- גבינת עיזים/בולגרית למריחה פיראוס
- שמן זית
- בלסמי מצומצם
- עלי אורגנו טריים
- 3 עגבניות מרוסקות
הוראות הכנה:
-
01.
במחבת רחבה מחממים שמן זית, ומוסיפים פתיתים ותבלינים.
-
02.
מטגנים כשלוש דקות תוך כדי ערבוב ומוסיפים מים רותחים לפי ההוראות על השקית.
-
03.
מבשלים על אש בינונית ללא כיסוי עד לאידוי המים. כשהמים מתאדים, מוסיפים גביע קוטג' וממשיכים לערבב עד שהקוטג' נמס, מוסיפים פתיתי עמק, מערבבים ומסירים מהאש.
-
04.
מעבירים לקערה ולאחר מכן למקרר לצינון מלא.
-
05.
טורפים בקערה אחת ביצים ובקערה שנייה מניחים פירורי לחם.
-
06.
מחממים שמן, יוצרים מהבלילה כדורים עגולים קטנים, טובלים בביצה ובפירורי לחם ומטגנים טיגון עמוק עד להזהבה.
-
07.
הצעת הגשה: על צלחת ההגשה מורחים גבינת עיזים/בולגרית למריחה, יוצרים מעין שקע במרכז ומניחים בו עגבניות מרוסקות. מפזרים שמן זית ואורגנו ועורמים את הארנצ'יני במרכז.