קלצונה במילוי גבינות–מתכון איטלקי לפיצה ממולאת | השף הלבן

קלצונה במילוי גבינות

בואו לגלות איך עושים את זה נכון: מתכון קלאסי של רון יוחננוב לקלצונה עשיר עם ממרחים, אנטיפסטי ו-5 סוגי גבינות שיוצרים יחד שילוב טעמים מושלם.

מאפה במילוי גבינה וגמבה מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפה במילוי גבינה וגמבה
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל12 יחידות:

לבצק:
  • 1 ק"ג קמח לבן רגיל מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 6 כפות סוכר
  • כף מלח
  • 1 ביצה
  • 200 מ"ל חלב תנובה
  • 450 מ"ל מים בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם חמאה
למילוי:
  • 1 חבילה (250 גרם) בולגרית 5% "פיראוס"
  • 1 חבילה (200 גרם) קשקבל "COLLECTION" מגוררת
  • 1/3 שקית (100 גרם) טריו פתיתים "הלבן"
  • 1 צנצנת ממרח (לבחירתכם): פסטו / טפנד זיתים / עגבניות מיובשות
  • ירקות אנטי פסטי קלויים (פלפלים / חצילים / זוקיני)
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים, סוכר, כף מלח, ביצה, חלב ומים. מתחילים ללוש את הבצק מס' דקות עד שמתגבש בצק.

  • 02.

    מיד כשהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות.

  • 03.

    ממשיכים ללוש כ-8 דקות, אם צריך ניתן להוסיף מעט מים. צריך להתקבל בצק דביק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 04.

    מעבירים את הבצק לקערה ומשומנת ומכסים במגבת. מתפיחים כשעה.

  • 05.

    מחלקים את הבצק לכדורים שווים במשקל 100 גר' ומכדררים. בעזרת מערוך מרדדים כל כדור עד לצורת פיתה עגולה בעובי של 1/2 ס"מ

  • 06.

    מניחים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה

  • 07.

    ממלאים בתערובת הגבינות, ממרחים, ירקות קלויים. סוגרים את הבצק לצורת כיס. חשוב להקפיד ולהדק טוב את המאפים.

  • 08.

    טורפים ביצה טרופה ומברישים מעל וזורים שומשום

  • 09.

    מתפיחים פעם שניה כ-40 דקות

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 10.

    מכניסים לתנור לחום 220 מעלות כ-20 דק עד הזהבה

  • 11.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)