קלצונה במילוי גבינות
בואו לגלות איך עושים את זה נכון: מתכון קלאסי של רון יוחננוב לקלצונה עשיר עם ממרחים, אנטיפסטי ו-5 סוגי גבינות שיוצרים יחד שילוב טעמים מושלם.
המרכיבים ל12 יחידות:
- 1 ק"ג קמח לבן רגיל מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 6 כפות סוכר
- כף מלח
- 1 ביצה
- 200 מ"ל חלב תנובה
- 450 מ"ל מים בטמפרטורת החדר
- 100 גרם חמאה
- 1 חבילה (250 גרם) בולגרית 5% "פיראוס"
- 1 חבילה (200 גרם) קשקבל "COLLECTION" מגוררת
- 1/3 שקית (100 גרם) טריו פתיתים "הלבן"
- 1 צנצנת ממרח (לבחירתכם): פסטו / טפנד זיתים / עגבניות מיובשות
- ירקות אנטי פסטי קלויים (פלפלים / חצילים / זוקיני)
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים, סוכר, כף מלח, ביצה, חלב ומים. מתחילים ללוש את הבצק מס' דקות עד שמתגבש בצק.
-
02.
מיד כשהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות.
-
03.
ממשיכים ללוש כ-8 דקות, אם צריך ניתן להוסיף מעט מים. צריך להתקבל בצק דביק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית.
טיימר מופעל
-
04.
מעבירים את הבצק לקערה ומשומנת ומכסים במגבת. מתפיחים כשעה.
-
05.
מחלקים את הבצק לכדורים שווים במשקל 100 גר' ומכדררים. בעזרת מערוך מרדדים כל כדור עד לצורת פיתה עגולה בעובי של 1/2 ס"מ
-
06.
מניחים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה
-
07.
ממלאים בתערובת הגבינות, ממרחים, ירקות קלויים. סוגרים את הבצק לצורת כיס. חשוב להקפיד ולהדק טוב את המאפים.
-
08.
טורפים ביצה טרופה ומברישים מעל וזורים שומשום
-
09.
מתפיחים פעם שניה כ-40 דקות
טיימר מופעל
-
10.
מכניסים לתנור לחום 220 מעלות כ-20 דק עד הזהבה
-
11.
בתאבון!