קלצונה במילוי גבינות–מתכון איטלקי לפיצה ממולאת | השף הלבן

קלצונה במילוי גבינות

בואו לגלות איך עושים את זה נכון: מתכון קלאסי של רון יוחננוב לקלצונה עשיר עם ממרחים, אנטיפסטי ו-5 סוגי גבינות שיוצרים יחד שילוב טעמים מושלם.

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפה במילוי גבינה וגמבה
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 12 יחידות:

לבצק:
  • 1 ק"ג קמח לבן רגיל מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 6 כפות סוכר
  • כף מלח
  • 1 ביצה
  • 200 מ"ל חלב תנובה
  • 450 מ"ל מים בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם חמאה
למילוי:
  • 1 חבילה (250 גרם) בולגרית 5% "פיראוס"
  • 1 חבילה (200 גרם) קשקבל "COLLECTION" מגוררת
  • 1/3 שקית (100 גרם) טריו פתיתים "הלבן"
  • 1 צנצנת ממרח (לבחירתכם): פסטו / טפנד זיתים / עגבניות מיובשות
  • ירקות אנטי פסטי קלויים (פלפלים / חצילים / זוקיני)
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים, סוכר, כף מלח, ביצה, חלב ומים. מתחילים ללוש את הבצק מס' דקות עד שמתגבש בצק.

  • 02.

    מיד כשהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות.

  • 03.

    ממשיכים ללוש כ-8 דקות, אם צריך ניתן להוסיף מעט מים. צריך להתקבל בצק דביק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 04.

    מעבירים את הבצק לקערה ומשומנת ומכסים במגבת. מתפיחים כשעה.

  • 05.

    מחלקים את הבצק לכדורים שווים במשקל 100 גר' ומכדררים. בעזרת מערוך מרדדים כל כדור עד לצורת פיתה עגולה בעובי של 1/2 ס"מ

  • 06.

    מניחים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה

  • 07.

    ממלאים בתערובת הגבינות, ממרחים, ירקות קלויים. סוגרים את הבצק לצורת כיס. חשוב להקפיד ולהדק טוב את המאפים.

  • 08.

    טורפים ביצה טרופה ומברישים מעל וזורים שומשום

  • 09.

    מתפיחים פעם שניה כ-40 דקות

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 10.

    מכניסים לתנור לחום 220 מעלות כ-20 דק עד הזהבה

  • 11.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.