אמפנדס פיצה טבעוני - מתכון חגיגי לשבועות | השף הלבן

אמפנדס פיצה טבעוני

רוצים לשדרג את שולחן החג? קבלו מתכון מהיר במיוחד לאמפנדס טבעוניים מושלמים לשבועות! מתכון מתוך המדריך המצולם של שקמה יעקבי למאפים טבעוניים שכדאי לכם לנסות

מאת: שקמה יעקבי
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אמפנדס פיצה טבעוני
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל8:

בצק ספידי:
  • 2 כוסות קמח לבן
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כוס מים רותחים
  • ½ כוס שמן זית
למילוי:
  • 1 כוס רוטב עגבניות (לבחירתכם)
  • 1 כוס פלח בסגנון גאודה "תנובה ALTERNATIVE" מגורר
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה.

  • 02.

    לשים לבצק רך ואחיד, עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח במשך 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

  • 04.

    מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 1 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.

  • 05.

    מניחים כפית רוטב וכפית גבינה במרכז כל עיגול בצק.

  • 06.

    סוגרים את העיגול לצורת חצי ירח ומהדקים היטב את הדפנות בעזרת מזלג.

  • 07.

    מניחים את האמפנדס על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 08.

    מושחים בשמן זית ומפזרים מעל סומסום.

  • 09.

    אופים 25-35 דקות עד שהמאפים יציבים.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(8)