חגיגה חורפית – מתכון למרק מחמם עם קרוטוני פטה | השף הלבן

מרק תירס עשיר עם קרוטוני פטה

מתכון חובה לחובבי המרקים! אפרת ליכשטנשטט משתפת אותנו במתכון משודרג למרק תירס עם תוספות טעימות במיוחד

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק תירס עשיר עם קרוטוני פטה
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 5 מנות:

למרק:
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 1 ענף סלרי קצוץ דק
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת ג׳ינג׳ר
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 כוסות (500 גרם) גרגרי תירס קפוא "סנפרוסט" או גרעינים מ- 6 קלחי תירס טריים
  • 4 כוסות (1 ליטר) ציר ירקות
  • ⅔ כוס שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
לקרוטוני פטה:
  • 100 גרם גבינת פטה "פיראוס" 20% חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 ביצה טרופה
  • ⅓ כוס פירורי לחם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרק:

  • 02.

    בסיר גדול מחממים שמן. מוסיפים את הבצל והסלרי ומטגנים כ10-15 דקות עד שהם מתרככים. מוסיפים מלח, פלפל, סוכר, ג׳ינג׳ר ושום ומטגנים עוד 2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מוסיפים את התירס ואת הציר ומביאים לרתיחה. מבשלים 20 דקות, מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד חמש דקות. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.קרוטוני פטה:

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה.

  • 05.

    בקערה קטנה שמים ביצה טרופה ובקערה שנייה שמים את פירורי הלחם.

  • 06.

    מניחים את קוביות הגבינה בביצה ומערבבים. מעבירים כמה קוביות בכל פעם לקערת פירורי הלחם ומצפים אותן היטב. מעבירים את הקוביות לתבנית וחוזרים על הפעולה עם כל הגבינה.

  • 07.

    אופים כ-15 דקות עד שהקוביות מזהיבות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

קטגוריות

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.