מרק תירס עשיר עם קרוטוני פטה
מתכון חובה לחובבי המרקים! אפרת ליכשטנשטט משתפת אותנו במתכון משודרג למרק תירס עם תוספות טעימות במיוחד

המרכיבים ל 5 מנות:
- 2 כפות שמן זית
 - כוס בצל מופשר "סנפרוסט"
 - 1 ענף סלרי קצוץ דק
 - 1 כפית מלח
 - 1 כפית סוכר
 - ¼ כפית פלפל שחור
 - 1 כפית אבקת ג׳ינג׳ר
 - 2 שיני שום כתושות
 - 4 כוסות (500 גרם) גרגרי תירס קפוא "סנפרוסט"
 - 4 כוסות (1 ליטר) ציר ירקות
 - ⅔ כוס שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
 
- 100 גרם גבינת פטה "פיראוס" 20% חתוכה לקוביות קטנות
 - 1 ביצה טרופה
 - ⅓ כוס פירורי לחם
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מרק:
 - 
								02.
								
בסיר גדול מחממים שמן. מוסיפים את הבצל והסלרי ומטגנים כ10-15 דקות עד שהם מתרככים. מוסיפים מלח, פלפל, סוכר, ג׳ינג׳ר ושום ומטגנים עוד 2 דקות.
טיימר מופעל
 - 
								03.
								
מוסיפים את התירס ואת הציר ומביאים לרתיחה. מבשלים 20 דקות, מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד חמש דקות. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.קרוטוני פטה:
טיימר מופעל
 - 
								04.
								
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה.
 - 
								05.
								
בקערה קטנה שמים ביצה טרופה ובקערה שנייה שמים את פירורי הלחם.
 - 
								06.
								
מניחים את קוביות הגבינה בביצה ומערבבים. מעבירים כמה קוביות בכל פעם לקערת פירורי הלחם ומצפים אותן היטב. מעבירים את הקוביות לתבנית וחוזרים על הפעולה עם כל הגבינה.
 - 
								07.
								
אופים כ-15 דקות עד שהקוביות מזהיבות.
טיימר מופעל
 
									


