מרק תירס עשיר עם קרוטוני פטה
מתכון חובה לחובבי המרקים! אפרת ליכשטנשטט משתפת אותנו במתכון משודרג למרק תירס עם תוספות טעימות במיוחד

המרכיבים ל 5 מנות:
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים קצוצים דק
- 1 ענף סלרי קצוץ דק
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית אבקת ג׳ינג׳ר
- 2 שיני שום כתושות
- 4 כוסות (500 גרם) גרגרי תירס קפוא "סנפרוסט" או גרעינים מ- 6 קלחי תירס טריים
- 4 כוסות (1 ליטר) ציר ירקות
- ⅔ כוס שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 100 גרם גבינת פטה "פיראוס" 20% חתוכה לקוביות קטנות
- 1 ביצה טרופה
- ⅓ כוס פירורי לחם
הוראות הכנה:
-
01.
מרק:
-
02.
בסיר גדול מחממים שמן. מוסיפים את הבצל והסלרי ומטגנים כ10-15 דקות עד שהם מתרככים. מוסיפים מלח, פלפל, סוכר, ג׳ינג׳ר ושום ומטגנים עוד 2 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את התירס ואת הציר ומביאים לרתיחה. מבשלים 20 דקות, מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד חמש דקות. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.קרוטוני פטה:
טיימר מופעל
-
04.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה.
-
05.
בקערה קטנה שמים ביצה טרופה ובקערה שנייה שמים את פירורי הלחם.
-
06.
מניחים את קוביות הגבינה בביצה ומערבבים. מעבירים כמה קוביות בכל פעם לקערת פירורי הלחם ומצפים אותן היטב. מעבירים את הקוביות לתבנית וחוזרים על הפעולה עם כל הגבינה.
-
07.
אופים כ-15 דקות עד שהקוביות מזהיבות.
טיימר מופעל