מתכון מרק קרם של קישואים ובטטה | השף הלבן

מרק קרם של קישואים ובטטה

מרק טעים ומתובל עם מרקם

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק קרם של קישואים ובטטה

המרכיבים ל 4 צלחות מרק:

  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1 בטטה גדולה קלופה חתוכה לקוביות בינוניות
  • 3 קישואים לא גדולים ללא השורש חתוכים גס
  • 1/3 בצל אדום קטן חתוך לקוביות
  • ענף רוזמרין באורך 3-4 ס"מ
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן
  • 500 מ"ל חלב
  • ליטר מים
  • מלח גס
  • פלפל לבן
  • שמיר קצוץ
  • פתיתי פרמזן "השף הלבן" מסדרת השף הלבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את החמאה במחבת ומוסיפים את הבטטה עם הקישואים והבצל. מטגנים 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מוסיפים את החלב והמים, מתבלים ב-2 קורט מלח גס, ענף הרוזמרין, קורט פלפל לבן ומרתיחים.

  • 03.

    מבשלים 25 דקות עד לריכוך.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 04.

    מוציאים את ענף הרוזמרין מהתבשיל וטוחנים למרקם חלק.

  • 05.

    מוסיפים את השמנת המתוקה, מתבלים בקורט מלח גס ופלפל לבן, מערבבים ומבשלים 5 דקות על להבה נמוכה. מרקם המרק צריך להיות חלק ומעט סמיך, אם המרק מסמיך מדי ניתן להוסיף מעט חלב לדילול קל. להשלים את התיבול לפי הטעם ולהרתיח.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    מחלקים את המרק לצלחות ומעל כל מנה מפזרים כפית של פרמז'ן ומעט שמיר קצוץ - ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(114)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.