מרק קרם בטטה עם כרישה
מרק קרם בטטה מושלם ומפנק לימי החורף הקרים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים למנות 5:
- 1 גביע שמנת מתוקה לבישול 15% מסדרת השף הלבן
- 3 בטטות בינוניות שטופות, קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
- 2 כרישות נקיות (ללא הירוק) פרוסות לטבעות
- 60 גרם חמאת תנובה
- 3 כוסות נוזל ירקות או נוזל מרק עוף פרווה
- 1 כוס חלב תנובה
- קורט מלח
- קורט סוכר
- קורט אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
-
01.
מאדים את הכרישה עד היותה שקופה.
-
02.
מוספים את קוביות הבטטה ומאדים במשך 7 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את הנוזלים, מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה עד שהירקות מתרככים.
-
04.
מעבדים את המסה במעבד מזון עד קבלת נוזל סמיך ואחיד.
-
05.
מוסיפים לנוזל את התבלינים. מכניסים את השמנת המתוקה לקערה נפרדת ופותחים אותה תוך כדי יציקת מספר כפות מנוזל המרק עד שתגיע לטמפרטורה של המרק.
-
06.
יוצקים השמנת המתוקה בחזרה לסיר הנוזל, מביאים לרתיחה נוספת וסוגרים את הסיר.
-
07.
הצעת הגשה: בזמן ההגשה יוצקים כף גדושה של שמנת של פעם 27% קרה במרכז הצלחת.
הכנת? כאן מדרגים