מתכון מרק קרם בטטה עם כרישה | השף הלבן

מרק קרם בטטה עם כרישה

מרק קרם בטטה מושלם ומפנק לימי החורף הקרים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק קרם בטטה עם כרישה

המרכיבים למנות 5:

  • 1 גביע שמנת מתוקה לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 3 בטטות בינוניות שטופות, קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
  • 2 כרישות נקיות (ללא הירוק) פרוסות לטבעות
  • 60 גרם חמאת תנובה
  • 3 כוסות נוזל ירקות או נוזל מרק עוף פרווה
  • 1 כוס חלב תנובה
  • קורט מלח
  • קורט סוכר
  • קורט אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

  • 01.

    מאדים את הכרישה עד היותה שקופה.

  • 02.

    מוספים את קוביות הבטטה ומאדים במשך 7 דקות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 03.

    מוסיפים את הנוזלים, מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה עד שהירקות מתרככים.

  • 04.

    מעבדים את המסה במעבד מזון עד קבלת נוזל סמיך ואחיד.

  • 05.

    מוסיפים לנוזל את התבלינים. מכניסים את השמנת המתוקה לקערה נפרדת ופותחים אותה תוך כדי יציקת מספר כפות מנוזל המרק עד שתגיע לטמפרטורה של המרק.

  • 06.

    יוצקים השמנת המתוקה בחזרה לסיר הנוזל, מביאים לרתיחה נוספת וסוגרים את הסיר.

  • 07.

    הצעת הגשה: בזמן ההגשה יוצקים כף גדושה של שמנת של פעם 27% קרה במרכז הצלחת.

הכנת? כאן מדרגים
(152)