מתכון מרק פטריות חורפי | השף הלבן

מרק פטריות חורפי

המתכון הבא מוקדש לחובבי הפטריות. מדובר במרק עשיר וטעים מאוד, שמתאים כמובן גם לימי החורף הקרים והגשומים.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק פטריות חורפי

המרכיבים ל6-4 מנות:

  • שתי סלסילות של פטריות חתוכות
  • בצל אחד קצוץ, שתי שיני שום
  • 1 שורש סלרי
  • 1/4 כפית של טימין יבש
  • 1/4 כפית של אורגנו יבש
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • ארבע כוסות של ציר ירקות
  • 3 כפות שמן זית
  • מעט מלח פלפל
  • ערמונים - אם רוצים
  • מעט פלפל
  • כף קמח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מטגנים את הבצל ומוסיפים את גבעולי הסלרי לסיר.

  • 02.

    מוסיפים את השום הקצוץ ואת הפטריות ומערבבים היטב.

  • 03.

    מוסיפים תפוחי אדמה, שורש סלרי, ערמונים ומערבבים.

  • 04.

    מוסיפים את הקמח, את ציר הירקות ואת עשבי התיבול היבשים. מביאים לרתיחה ומבשלים את המרק כחצי שעה או עד שתפוחי האדמה מתרככים.

  • 05.

    אפשר להוסיף בעת ההגשה פטרוזיליה טרייה או כף יוגורט או קרם פרש. אפשר לפזר מעל המנה גבינת פרמז'ן או אפילו גבינה צהובה מגוררת.

הכנת? כאן מדרגים
(286)