מרק פטריות חורפי
המתכון הבא מוקדש לחובבי הפטריות. מדובר במרק עשיר וטעים מאוד, שמתאים כמובן גם לימי החורף הקרים והגשומים.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6-4 מנות:
- שתי סלסילות של פטריות חתוכות
- בצל אחד קצוץ, שתי שיני שום
- 1 שורש סלרי
- 1/4 כפית של טימין יבש
- 1/4 כפית של אורגנו יבש
- 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- ארבע כוסות של ציר ירקות
- 3 כפות שמן זית
- מעט מלח פלפל
- ערמונים - אם רוצים
- מעט פלפל
- כף קמח
הוראות הכנה:
-
01.
מטגנים את הבצל ומוסיפים את גבעולי הסלרי לסיר.
-
02.
מוסיפים את השום הקצוץ ואת הפטריות ומערבבים היטב.
-
03.
מוסיפים תפוחי אדמה, שורש סלרי, ערמונים ומערבבים.
-
04.
מוסיפים את הקמח, את ציר הירקות ואת עשבי התיבול היבשים. מביאים לרתיחה ומבשלים את המרק כחצי שעה או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
-
05.
אפשר להוסיף בעת ההגשה פטרוזיליה טרייה או כף יוגורט או קרם פרש. אפשר לפזר מעל המנה גבינת פרמז'ן או אפילו גבינה צהובה מגוררת.
הכנת? כאן מדרגים