מרק עשיר של עוף, חיטה וירקות
מרק עשיר ומזין, שופע כל טוב

המרכיבים ל 6 מנות:
- 5 קישואים
- 4 גזרים, קלופים
- 1 בצל לבן, קלוף
- 1 קולרבי בינוני
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 מקלות סלרי אמריקאי
- 1 ענף רוזמרין טרי
- 1 כוס פטרוזיליה, חתוכה גס
- 1/3 כוס שמיר, חתוך גס
- 5 שוקי עוף
- 1 עגבנייה גדולה בשלה
- 3 כפות שמן זית
- צ'ילי גרוס יבש
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
- 1 כפית קמח לבן
- 1/2 כוס חיטה שטופה במים קרים ומסוננת
- מים
- מלח
- 1 כפית תבלין חווייג' למרק
- פלפל שחור טחון
הוראות הכנה:
-
01.
אופו הכנה:
-
02.
חותכים את הירקות לקוביות בינוניות.
-
03.
מחממים בסיר 3 כפות שמן זית וצולים את העוף בתיבול של 2 קורט צ'ילי גרוס יבש והרוזמרין, מוסיפים את כל הירקות למעט הפטרוזיליה והשמיר ומניחים לצלייה של 10 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים כף גדושה רסק עגבניות וצולים תוך ערבוב, מוסיפים כפית קמח לבן ואת החיטה השטופה ומערבבים כדקה.
-
05.
מוסיפים מים בגובה 5 ס"מ מעל הירקות והעוף. מתבלים ב-3 קורט מלח, מעט פלפל שחור טחון, כפית חוויג' למרק ומערבבים. מרתיחים את המרק ומנמיכים את החום להמשך רתיחה עדינה מאוד.
-
06.
לאחר 10 דקות של בישול ברתיחה עדינה מסירים בעזרת מצקת את שכבת השומן העדינה שנוצרת מעל פני המים.
טיימר מופעל
-
07.
ממשיכים לבשל עוד 30 דקות לערך.
טיימר מופעל
-
08.
מוסיפים את השמיר והפטרוזיליה ומבשלים עוד 10 דקות.
טיימר מופעל
-
09.
מוציאים את שוקי העוף, מצננים מעט על צלחת רחבה ומפרקים את הבשר מהעצם. חותכים את בשר העוף מעט גס, מחזירים למרק ומערבבים.
-
10.
מגישים חם.