מרק עגבניות וטימין
מרק עגבניות בניחוח טימין, משביע ומענג
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4:
- 1 גבעול סלרי בינוני עם העלים חתוך גס
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 30 גרם חמאת תנובה
- 2 כפות קמח
- שמנת 10% מופחתת שומן מסדרת השף הלבן
- 1 כף טימין קצוץ
- פטרוזיליה קצוצה
- 6 עגבניות בינוניות בשלות ללא השורש חתוכות גס
- פלפל שחור גרוס
- קרוטונים מטובלים
- 2 כפות פירורי פרמז'ן מסדרת השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים בסיר 1/3 מהחמאה וצולים את הסלרי, קורט פלפל שחור גרוס, הבצל, העגבניות והטימין 10 דקות על חום בינוני.
טיימר מופעל
-
02.
מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
-
03.
בסיר ממיסים את שארית החמאה, מוסיפים תוך בחישה על להבה נמוכה 2 כפות קמח ומאחדים לרביכה.
-
04.
מוסיפים ליטר מים, את מחית הירקות, 2 קורט מלח ומבשלים תוך בחישה 5 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים חצי מיכל שמנת מופחתת שומן 10% מסדרת "השף הלבן", פטרוזיליה ו-2 כפות פרמז'ן מסדרת "השף הלבן", בוחשים ומבשלים 3 דקות על חום בינוני ללא מכסה. אם המרק סמיך מעט ניתן להוסיף עוד מעט שמנת.
טיימר מופעל
-
06.
מגישים חם מאוד בליווי קרוטונים.
הכנת? כאן מדרגים