מרק גזר אסייתי
מרק כתום בגרסה ספייסית עם טעמים של שום, ג'ינג'ר וקצת חריפות. את העידון והקרמיות מעניק משקה קוקוס-שקדים והטופו משלים עם קריספיות.

המרכיבים ל 4 מנות:
- 2 כפות שמן
- 1 חבילת טופו טבעי או פיקנטי "תנובה ALTERNATIVE", חתוך לקוביות קטנות
- 2 בצל גדול קלוף קצוץ
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 7 גזרים פרוסים גס
- 1 עגבניה קצוצה
- 1/2 פלפל חריף ירוק או אדום (אם משתמשים בטופו פיקנטי, אין צורך)
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
- 1 כפית מלח
- 3 כפות עדשים כתומות שטופות או 1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 2 כוסות מים + לפי הצורך
- 1 כוס משקה קוקוס שקדים "תנובה ALTERNATIVE"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן בסיר, מזהיבים את קוביות הטופו 1-2 דקות ומוציאים לצלחת.
טיימר מופעל
-
02.
לאותו הסיר מכניסים את הבצל ומטגנים 4-5 דקות עד הזהבה קלה. מוסיפים שום ג'ינג'ר וגזר ומטגנים תוך ערבוב מידי פעם 3-4 דקות. מוסיפים עגבניה, פלפל חריף ותבלינים ומטגנים תוך ערבוב 2 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים עדשים (או תפוח אדמה) ומים עד כיסוי תכולת הסיר, מכסים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים להבה ומבשלים כ 30 דקות עד שהעדשים והירקות רכים.
טיימר מופעל
-
04.
בעזרת בלנדר מוט טוחנים את תכולת הסיר. מוסיפים משקה הקוקוס-שקדים ומערבבים. מוסיפים מים או עוד משקה קוקוס-שקדים עד דרגת הסמיכות הרצויה ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
-
05.
בוזקים כוסברה טריה ומגישים.