מתכון מרק בצל משובח | השף הלבן

מרק בצל משובח

מרק בצל משובח, טעים עמוס בקרוטונים וגבעה ענקית של גבינת קשקבל מגורדת. מתאים לימי החורף הקרים.

מאת: ליאת אמסילי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק בצל משובח

המרכיבים ל8 מנות:

  • 70 גרם חמאה
  • 4 בצלים לבנים גדולים חתוכים לפרוסות דקות.
  • 3 בצלים סגולים גדולים חתוכים לפרוסות דקות.
  • 5 בצלצלי שאלוט חתוכים לפרוסות דקות
  • 1 כוס יין קידוש אדום
  • 4 ענפי תימין
  • 3 ליטר מים
  • 3 כפות קמח להסמכה
  • מלח, פלפל שחור, אבקת מרק בצל לפי הטעם
  • גבינת קשקבל מגורדת להגשה
לקרוטונים:
  • 8 פרוסות חלה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • תימין, אורגנו מלח ופלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את הבצלים. מאדים על אש נמוכה כחצי שעה תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הקמח והיין ומערבבים.

  • 02.

    מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מתבלים בתבלינים ומוסיפים את התימין. מבשלים עוד כחצי שעה ומכבים את האש. קרוטונים:

  • 03.

    שמים בקערה את קוביות החלה ומוסיפים את השמן והתבלינים. מערבבים ומספיגים היטב את השמן בחלה.

  • 04.

    מעבירים לתבנית ומייבשים בחום של 100-80 מעלות עד להשחמה. אוהביםמרק בצל מוקרם? חייבים לנסות את המתכון הבא>>

הכנת? כאן מדרגים
(95)