מרק בטטה, חלב קוקוס ושמנת
מרק סמיך ועשיר בטעמים הלקוחים מן המטבח התאילנדי, מנה חגיגית ומשביעה לארוחת ערב משפחתית או ארוחת צהריים חלבית
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות:
- 1 בצל קצוץ
- 3 כפות שמן זית לטיגון
- 2 ק"ג בטטות קלופות חתוכות לקוביות
- 5 שיני שום
- 6 ס"מ שורש ג’ינג’ר קצוץ
- 1 גבעול עשב לימון טרי או 1 כפית גרידת לימון טריה
- 1 כף קארי
- 1 מיכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
- 1/2 קופסא חלב קוקוס
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 1/4 כוס כוסברה
הוראות הכנה:
-
01.
מטגנים את הבצל מוסיפים את קוביות הבטטה, שיני השום, הג’ינג’ר הקצוץ, עשב הלימון או גרידת הלימון ומערבבים. מוסיפים את אבקת הקארי.
-
02.
מוסיפים מים עד ל-2 ס"מ מעל הבטטות.
-
03.
מבשלים עד שהבטטות רכות.
-
04.
מעבדים במעבד מזון יחד עם מכל שמנת להקצפה 32% ו-1/2 קופסא חלב קוקוס. מתבלים במלח ופלפל. מחממים שוב ומשפרים את התיבול לפי הטעם.
-
05.
מגישים עם כף שמנת חמוצה וכוסברה קצוצה מעל.
הכנת? כאן מדרגים