מתכון מרק בטטה, חלב קוקוס ושמנת | השף הלבן

מרק בטטה, חלב קוקוס ושמנת

מרק סמיך ועשיר בטעמים הלקוחים מן המטבח התאילנדי, מנה חגיגית ומשביעה לארוחת ערב משפחתית או ארוחת צהריים חלבית

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק בטטה, חלב קוקוס ושמנת

המרכיבים ל8 מנות:

  • 1 בצל קצוץ
  • 3 כפות שמן זית לטיגון
  • 2 ק"ג בטטות קלופות חתוכות לקוביות
  • 5 שיני שום
  • 6 ס"מ שורש ג’ינג’ר קצוץ
  • 1 גבעול עשב לימון טרי או 1 כפית גרידת לימון טריה
  • 1 כף קארי
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 1/2 קופסא חלב קוקוס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1/4 כוס כוסברה

הוראות הכנה:

  • 01.

     מטגנים את הבצל מוסיפים את קוביות הבטטה, שיני השום, הג’ינג’ר הקצוץ, עשב הלימון או גרידת הלימון ומערבבים. מוסיפים את אבקת הקארי.

  • 02.

     מוסיפים מים עד ל-2 ס"מ מעל הבטטות.

  • 03.

     מבשלים עד שהבטטות רכות.

  • 04.

     מעבדים במעבד מזון יחד עם מכל שמנת להקצפה 32% ו-1/2 קופסא חלב קוקוס. מתבלים במלח ופלפל. מחממים שוב ומשפרים את התיבול לפי הטעם.

  • 05.

     מגישים עם כף שמנת חמוצה וכוסברה קצוצה מעל.  

הכנת? כאן מדרגים
(201)