מתכון רולדת גבינות מלוחות | השף הלבן

רולדת גבינות מלוחות

רולדות עם הרבה גבינות אם לאירוח, אם כמנה ראשונה. בכל מקרה מדובר בהצלחה

מאת: עורך שף לבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
רולדת גבינות מלוחות

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 1/2 קילו בצק פילו
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 250 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • 200 גרם גבינת פרומעז מסרת קולאז
  • 150 גרם גבינת קשקבל מסדרת קולאז’
  • 1/2 גביע שמנת תנובה "בטעם של פעם"
  • 2 ביצים
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח
  • 3 כפות בצל עירית או בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים את הבצק עפ"י הוראות היצרן.

  • 02.

    מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד שמן הזית.

  • 03.

    מורחים בעזרת מברשת שמן זית על 4 דפי פילו ומניחים אותם אחד על גבי השני.

  • 04.

    מניחים את מילוי הגבינות לרוחב הדף, בקצה התחתון, כאשר משאירים מכל צד שוליים נקיים ברוחב 5 ס"מ. מגלגלים את הבצק סביב המלית ואת הקצוות מקפלים כלפי מטה כך שמתקבלת רולדה סגורה מכל צדדיה.

  • 05.

    מניחים את הרולדה בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180-170 מעלות ואופים במשך 17 דקות. במידה ורוצים להוסיף למעלה שומשום, קצח או כל תוספת אחרת, יש להברישקודם את הבצק בביצה טרופה.

    טיימר מופעל
    00:17:00
הכנת? כאן מדרגים
(124)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.