קיש כרוב בשני צבעים – מתכון קל שלב אחרי שלב
אם חשבתם שכרוב זה משעמם תחשבו שוב. קיש מפתיע, טעים להפליא עם תחתית פריכה ומילוי של כרוב צלוי שהופך למתקתק בצליה עטוף בשמנת וגבינה.

המרכיבים ל 7 מנות:
- 1/2 כרוב לבן קטן
- 1/2 כרוב סגול קטן
- מלח, פלפל, תימין
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 2 כפות שמן זית
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה 9% "תנובה"
- 2 ביצים
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- מלח פלפל
- 50-100 גרם פתיתי גבע-פרמזן "השף הלבן" או גאודה "עמק" או רוקפור "קולקשן", מגוררת דק
- 1/2 חבילת בצק פריך "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים מהבצק ריבוע גדול ב- 5-6 ס"מ מגודל התבנית. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות. מסירים בעזרת סכין את עודפי הבצק. דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים ל-15 דקות למקפיא. אופים כ-12-15 דקות בתנור מחומם ל- 180 מעלות אפייה עיוורת עד שהבצק יבש ובהיר.
טיימר מופעל
-
02.
פורסים את הכרובים לפרוסות עבות של כ 2 ס"מ ומניחים בתבנית. בוזקים מלח פלפל ותימין. מזלפים חומץ בלסמי ושמן זית ואופים ב 200 מעלות כ 20-30 דקות עד שמזהיבות.
טיימר מופעל
-
03.
טורפים את מרכיב הבלילה.
-
04.
מעבירים מחציתה על הבצק. מניחים את הכרוב ויוצקים את יתרת הבלילה.
-
05.
אופים כ 40 דקות ב 180 מעלות עד שמזהיב, הבצק מזהיב והמלית יציבה.
טיימר מופעל