קיש כרוב בשני צבעים – מתכון קל שלב אחרי שלב
אם חשבתם שכרוב זה משעמם תחשבו שוב. קיש מפתיע, טעים להפליא עם תחתית פריכה ומילוי של כרוב צלוי שהופך למתקתק בצליה עטוף בשמנת וגבינה.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל7 מנות:
- 1/2 כרוב לבן קטן
- 1/2 כרוב סגול קטן
- מלח, פלפל, תימין
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 2 כפות שמן זית
בלילה:
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה 9% "תנובה"
- 2 ביצים
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- מלח פלפל
- 50-100 גרם פתיתי גבע-פרמזן "השף הלבן" או גאודה "עמק" או רוקפור "קולקשן", מגוררת דק
- 1/2 חבילת בצק פריך "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
למילוי:
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים מהבצק ריבוע גדול ב- 5-6 ס"מ מגודל התבנית. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות. מסירים בעזרת סכין את עודפי הבצק. דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים ל-15 דקות למקפיא. אופים כ-12-15 דקות בתנור מחומם ל- 180 מעלות אפייה עיוורת עד שהבצק יבש ובהיר.
טיימר מופעל
-
02.
פורסים את הכרובים לפרוסות עבות של כ 2 ס"מ ומניחים בתבנית. בוזקים מלח פלפל ותימין. מזלפים חומץ בלסמי ושמן זית ואופים ב 200 מעלות כ 20-30 דקות עד שמזהיבות.
טיימר מופעל
-
03.
טורפים את מרכיב הבלילה.
-
04.
מעבירים מחציתה על הבצק. מניחים את הכרוב ויוצקים את יתרת הבלילה.
-
05.
אופים כ 40 דקות ב 180 מעלות עד שמזהיב, הבצק מזהיב והמלית יציבה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים