קיש כרובים וגבינות – מתכון לקיש מפתיע | השף הלבן

קיש כרוב בשני צבעים – מתכון קל שלב אחרי שלב

אם חשבתם שכרוב זה משעמם תחשבו שוב. קיש מפתיע, טעים להפליא עם תחתית פריכה ומילוי של כרוב צלוי שהופך למתקתק בצליה עטוף בשמנת וגבינה.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קיש כרובי בשני צבעים - מתכון קל שלב אחרי שלב
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל7 מנות:

  • 1/2 כרוב לבן קטן
  • 1/2 כרוב סגול קטן
  • מלח, פלפל, תימין
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות שמן זית
בלילה:
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה 9% "תנובה"
  • 2 ביצים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח פלפל
  • 50-100 גרם פתיתי גבע-פרמזן "השף הלבן" או גאודה "עמק" או רוקפור "קולקשן", מגוררת דק
  • 1/2 חבילת בצק פריך "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
למילוי:

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים מהבצק ריבוע גדול ב- 5-6 ס"מ מגודל התבנית. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות. מסירים בעזרת סכין את עודפי הבצק. דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים ל-15 דקות למקפיא. אופים כ-12-15 דקות בתנור מחומם ל- 180 מעלות אפייה עיוורת עד שהבצק יבש ובהיר.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    פורסים את הכרובים לפרוסות עבות של כ 2 ס"מ ומניחים בתבנית. בוזקים מלח פלפל ותימין. מזלפים חומץ בלסמי ושמן זית ואופים ב 200 מעלות כ 20-30 דקות עד שמזהיבות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    טורפים את מרכיב הבלילה. 

  • 04.

    מעבירים מחציתה על הבצק. מניחים את הכרוב ויוצקים את יתרת הבלילה. 

  • 05.

    אופים כ 40 דקות ב 180 מעלות עד שמזהיב, הבצק מזהיב והמלית יציבה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)