קיש דלעת וכרישה – מושקע ומפנק | השף הלבן

קיש דלעת וכרישה

קיש מושקע ומפנק

מאת: רוני נהיר
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
קיש דלעת וכרישה

המרכיבים לתבנית פאי 26 ס"מ:

  • כוס וחצי קמח מלא
  • 125 גרם חמאת תנובה קרה
  • מיכל שמנת מתוקה 10%/15%
  • 4 ביצים
  • חצי קילו דלעת
  • כרישות
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים במעבד מזון את הקמח, 100 גרם חמאה, קורט מלח וביצה אחת, במשך כחצי דקה-דקה. כשהבצק מוכן, שמים בשקית סנדבי'ץ במקרר לכשעה.

  • 02.

    מנקים את הדלעת וחותכים לקוביות בגודל אצבע, את הכרשה מנקים וחותכים לטבעות.

  • 03.

    ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את הדלעת מכל הצדדים. מעבירים את הדלעת לנייר סופג ומטגנים את הכרישה (באותה מחבת) כ-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מקציפים את הביצים, כשהן בהירות ותפוחות מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

  • 05.

    מרדדים את הבצק – כך שיהיה מעט גדול יותר מתבנית הפאי. מעבירים לתבנית פאי משומנת.

  • 06.

    מסדרים על הפאי את הכרשה, כך שמרבית הכרשה במרכז הפאי. מוסיפים את בלילת הביצים, ומסדרים את הדלעת.

  • 07.

    אופים כ-35 דקות בחום של 180 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(360)