מתכון קיש גבינות צאן ופלפלים | השף הלבן

קיש גבינות צאן ופלפלים

קיש חגיגי של גבינות צאן ופלפלים, מתאים לשבועות ולכל יום בשנה

מאת: ליטל ירון
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש גבינות צאן ופלפלים

המרכיבים ל 10 מנות/ תבנית בקוטר 26:

מרכיבים:
  • 2 כוסות קמח
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 חלמון ביצה
  • 2 כפות מים, קרים
  • 300 גרם גבינת צאן, סוגים שונים, מגוררות גס
  • 2 כפות רוזמרין, קצוץ
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
  • מעט מלח
  • 225 מ״ל שמנת מתוקה
  • לפי הטעם פלפל שחור גרוס, טרי
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל ירוק
  • 1 פלפל צהוב

הוראות הכנה:

  • 01.

    לבצק: שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח, ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית

  • 02.

    מערבבים את החלמון עם שתי כפות מים, צרים מהבצק כדור, משטחים קלות, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעה

  • 03.

    מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה עגול בקוטר 28 ס"מ

  • 04.

    משמנים תבנית קיש מתפרקת בקוטר 26 ס"מ, מניחים את הבצק, מהדקים, קוטמים שאריות, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה

  • 05.

    למילוי: שמים את כל החומרים למילוי במעבד מזון ומעבדים לתערובת חלקה. יוצקים את המילוי על הבצק

  • 06.

    מסדרים בצורה אסטטית את שלושת הפלפלים כל פעם צבע אחר בצורה מעגלית ואופים 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 07.

    מצננים כ-20 דקות, חותכים למנות ומגישים

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(58)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.