קיש גבינות וכרישה מקורמלת
מאפה נהדר, עשיר ומפנק של רחלי קרוט לחג השבועות שאפשר להגיש לבד או ליד סלט ירוק רענן. מתכון שווה להכיר לקראת החג
המרכיבים ל8-10:
- ¼1 כוסות (175 גרם) קמח
- 100 גרם חמאת תנובה קרה, חתוכה לקוביות
- 3 כפות חלב
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית טימין או רוזמרין יבשים
- 1/2 כפית מלח
- 4-5 כרישות
- 6 כפות שמן זית
- 4 כפות מייפל או סילאן או סוכר חום
- 4 כפות בלסמי
- מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% או שמנת לבישול 15% השף הלבן
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- 1/2 שקית (100 גרם) פתיתי גאודה "עמק"
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- עלים מ-2 ענפי טימין
הוראות הכנה:
-
01.
הבצק: שמים במעבד מזון או מערבל את מרכיבי הבצק פרט לחלב ומעבדים בפולסים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים חלב ומעבדים עד שנוצרים גושים קטנים. מעבירים למשטח עבודה ואוספים לכדור. מועכים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה (ועד לילה).
-
02.
הכרישה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים בקערית 4 כפות משמן הזית, את המייפל או הסילאן וחומץ הבלסמי, ויוצקים לתבנית. מניחים את הכרישות בתוך הרוטב, כשהצד החתוך כלפי מטה, ומברישים ביתרת שמן הזית. אוטמים את התבנית עם רדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות, עד שהכרישות מתרככות. מצננים.
טיימר מופעל
-
03.
על משטח עבודה מקומח קלות מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ ובקוטר 28 ס"מ, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. דוקרים את התחתית במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים נייר אפייה מקומט על הבצק וממלאים בקטניות (כמשקולת). אופים 20 דקות, מוציאים את נייר האפייה עם הקטניות ואופים 10 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
04.
הרכבה ואפייה: מערבבים בקערה את מרכיבי המילוי ומעבירים לבצק האפוי. מניחים את הכרישה כשהצד הזהוב כלפי מעלה, בוזקים טימין, פלפל ומלח ואופים 25 דקות עד הזהבה. ממתינים 10 דקות ומגישים.טיפ 1: רוצים קיצור? משתמשים בבצק פריך של מעדנות ומוותרים על אפייה עיוורת. מרכיבים את הקיש ואופים כ-40 דקות עד הזהבה.טיפ 2: במקום פתיתי גאודה אפשר להשתמש בקשקבל, מנצ'גו או כל צהובה אחרת לבחירתכם.
טיימר מופעל